icon

Ročné dieťa vymýšľa s jedlom

24. okt 2023

Už som zúfalá, nechce mi nič jesť. Jedine čo zje je polievka, kupovaný prikrm alebo suchý chleba, jogurt a chrumky. Môžem sa ja drbať sa raňajkami, obedom keď to nezje. Čo robiť aby konečne moje dieťa normálne jedlo? Veď je choré, že mu tu pomaly švédske stoly robim a on zje suchý chleba a všetko ostatné vypľúva. Žiadne ovocie, zeleninu, vajíčka, pomazánky, syry, iný obed ako polievka môžem snívať.

Strana
z2
zorkahorka
24. okt 2023

Nahodou, ja mam syna papkaca, ktory potreboval vsetko ochutnat - to na margo toho, ze take deti nepoznate 😁 a aj v roku jedol sam a kadeco. Ale neskor sa to zmenilo. Teraz ma 3 a presiel roznymi obdobiami. Vymysla. to, co jedol v polievke vcera, je dnes fuj a podobne. Nie si v tom sama, tiez ma vytaca.
Deti su rôzne a mavaju tieto vymyslacky v roznyvh obdobiach. Jedna mamina ti odporucala, aby si si to nevsimala, nechala mu jedlo na stole, ze bude stale dobat. Moja znama to tak robi a funguje to. Skus.
Ja som ti pisala, ze ine by som mu nedala. Skusaj, skusaj, skusaj.
To, ze nerozozna psa... moj starsi sa v roku nevedel naucit, ako robi havo, macka. Nechcel to po mne opakovat. Druhe deti to davno vedeli. Predstav si, teraz je prvak a nie je hlupy. Je dosť cielavedomy, celkom mu to ide dobre. Takze vsetko ma svoj cas. Raz sa budes chytat za hlavu, ze si to riesila, lebo to bude inak.
Nevsimaj si ho az tak, ale uzivaj si ho.

jesenzima
24. okt 2023

Deti v jednej rodine a blízkom okolí sú naozaj malá vzorka na to, aby si bola presvedčená, že iba tvoje dieťa neje tak, ako by si rodič predstavoval ... A že na fotkách sú jedlá a šťastné deti, ktoré všetko zjedia, k tomu ti napíšem len toľko, že fotka znesie 😉
Naozaj z toho nerob drámu a nemaj veľké naroky na tak male dieta, lebo mu znechutiš ešte aj ten suchý chleba ... a v rámci zachovania zdravého rozumu pri deťoch odporúčam neporovnavat a neočakávať, že to pôjde podľa tvojich predstáv, lebo ta slaktrafí...

k47
24. okt 2023

Mozno maju tie deti v okoli viac zubov alebo ich menej bolia tie dalsie. S dvoma zubami proste nepozujes kvalitne a potom sa to nestravi.
V prikrmovej skupine budu samozrejme tie deti so sirsym repertoarom, ak si tam chodia po nove kreativne napady.
Je fajn dat dietatu aj pauzu od toho skusania novych veci, lebo uz je navyknute odmietat.
Ja ked som bola zufala, tak som povedala muzovi, ze teraz skusa krmit on, lebo ja na to nemam nervy 🤷‍♀️. Aspon som sa necitila ako jediny blazon, ked to neslo ani jemu.
V kupnych prikrmoch zvykne byt maso, zelenina aj priloha, takze nevidim problem vo vyzivovej hodnote. Ak teda nemyslis krupicu.
Ak ma rado polievky, tam vies tiez dat vsetko. Asi je to proste o konzistencii.

babulkomale
24. okt 2023

Su ludia, co nejedia ovocie ani zeleninu a ich dieta do zdedilo. Normalne mu ponukali, ked sa zacalo s prikrmami, lebo druhy rodic to normalne jedol. A dieta sa povracalo z bananu a zeleninu odmietalo a tak to aj zostalo. Rodic ma vyse 50, dieta dospele a zatial ziju.

januska12323
24. okt 2023

Polievka= uvarená zelenina, mäso, cestovina...
Kupovaný prikrm = kúpiš chute od výmyslu sveta a sú kontrolované viac ako ovocie dovážané z Afriky.
Kde ti tam chýbajú vitamíny a výživné látky?
Aši by si si mala zablokovať ostatné matky lebo si z toho zbytočne v strese. Tvoje dieťa sa správa primerane svojmu veku.

ivkav5
24. okt 2023

Myslím, že to veľmi prežívaš. Hlavne sa musíš dať do pohody ty, možno ani chúďa dieťa nemá chuť keď ťa vidí aká si z tejto situácie v strese…Je to úplne bežné a normálne u detí, ako už bolo 100x spomenuté😅 tiež by som chcela vidieť deti z tvojho okolia naživo, že realne existuje dieťa v tomto veku, ktoré zje všetko čo mu dajú😅 Deti v tomto období vymýšľajú, skúšajú, je to úplne normálne. Na toto si sa ale mala pripraviť ešte pred materstvom. Ešte budú horšie vymýšľačky 🙂
Mimochodom polievka je plnohodnotné jedlo, dokáže mať aj výživové hodnoty? teda pokiaľ nevyváraš bujón vo vode😅😅 Veď je plná zeleninky, mäska, a ďalších potravín ako cestoviny (pismenka, detske cestovinky) alebo krupicové halušky a podobne.

deedol
24. okt 2023

myslim, ze je na skodu, ked maminky privela sleduju rozne FB a IG, napr. co jedia zdrave deti. potom sa tym zbytocne stresuju. na inspiraciu je to fajn, ale neda sa ist presne podla toho, ked to dieta nechce. moj syn napr. nezjedol biely jogurt. proste nie. a tiez som si myslela, aka budem supermatka, ze ziadny cukor. no neslo to, tak dostal ovocny.

lia2022
24. okt 2023

To všetko čo ste vymenovali čo by malo zjesť ročné dieťa za deň, toľko veľa nezjem ani ja 🤣.

milanemila
24. okt 2023

Ked mala moja starsia 1 rok, tak stale vacsinu jedalnicka tvorilo moje mlieko 🤷🏼‍♀️ nechapem preco z toho robis katastrofu, je to este male dieta postupne sa rozpapa a tak teda by som mu varila tie polievky (nejake huste zeleninove alebo s halustickami, vajickom). Ked je nauceny na kupovany prikrm a ten mu chuti, tak miesaj ten s domacim prikrmom a postupne znizuj pomer. Moja rada jedla sama v tom veku kusy, cize som na hranolky nakrajala zeleninu (mrkva, kalerab, petrzlen hocico) uvarila a jedla to sama rukami alebo aj brokolica/karfiol…

guliver19
24. okt 2023

Pripadas mi na zaklade prispevkov tvojich dost hystericka. To asi citi z teba aj dieta a mozno ty sama nanho napokon posobis zle. Troska sa uvolni. Moje dieta v roku tiez nic ine ako materske mlieko nezjedlo.

majlo1234
24. okt 2023

Su deti a deti. Moj rad ochutna vsetko, ale nezje nic😂 da si lyzicku a uz nechce. Ked bol mladsi, bolo to lepsie, aj v zahranici pucil vsetko mozne do radu. Teraz zje dokopy par jedal a zvysok vyhadzujeme😒 v dnesnej dobe sa kupovanych prikrmov nemusis bat, tie dobre su hadam lepsie ako jedlo, co uvaris. Mas tam rozne masa, ryby, zeleninu, vsetko vyvazene. A toto obdobie raz prejde urcite

Strana
z2