icon

Skúsenosti a tipy pre BLW metódu pri bábätkách

jenni_p
12. aug 2024

Ahojte,

Chcem sa opýtať, či je tu niekto kto šiel pri zavadzaní potravy u bábätka metódou BLW a aké sú vaše skúsenosti, trable, s ktorými ste sa potýkali pri tejto metóde, plusy a mínusy tejto metódy a ako dlho (orientačne) am trvalo, kým sa bábätko začalo ako tak stravovať samé.
Či niekto od tejto metódy upustil, lebo mu dieťa napríklad netolerovalo kúsky alebo problémy s tolerovaním kúskov v potrave.

Budem rada za akékoľvek Vaše REÁLNE skúsenosti, tie, ktoré ste touto metódou naozaj išli, prípadne nejaké Vaše rady, tipy a triky, čo môže niekomu v začiatkoch pomôcť a pod.

Ďakujem 🙂

janka_266
12. aug 2024

@jenni_p išli sme ňou takmer od začiatku, keďže môj pre zmenu nechcel kase. Ja som sa v tom spoliehali na to, že keď začne od začiatku pestro, tak potom nebude vyberavy…🤣teraz má 3 a 1/2 roka a je pár veci do okolo, tak ako do 2 rokov jedol a ochutnával všetko, tak teraz nechce nič nové ochutnávať 🙈ale ináč to bolo super, ziadne trápenie s mixovanim a následne prechody na tuhú stravu, jedine naše staré mamy znepokojivý niesli, že 7 mesačný už hryzol jablko.
Jedine na čo si fakt dať pozor je správne ponúkanie jedla. Na instagrame sú profily, ktoré sa tomu venujú.

jenni_p
autor
Autor odpoveď zmazal
janka_266
12. aug 2024

@jenni_p a koľko ma mala? A v klbku na rukách ste neskúšali dávať? Tak zo začiatku je to len o spoznávaní jedla, preto sa dáva mlieko pred aj po, nech nie sú hladné ani frustrované. Treba len vydržať. Ako aj kasa sa dá dávať blw😃ale teda upratovať by sa mi to nechcelo. A keď máte pocit, že ju treba dokrmit, tak dokrmte, to zas nemusíte úplne striktne nechať jedenie len na ňu, hlavne teda keď vidíte, že aj chce, len jej to nejde.
Nejedacka fáza začala, keď starí rodičia sem-tam začali ponúkať sladkosti 🙈😃ale tak snáď ho to prejde. Sranda je, že sladkosti je ochotný ochutnať kedykolkvek a čokoľvek, ale iné už niee, aj keď mu poviem, že ta sladkosť mu nevude chutiť, tam to nezaberie 😃

bluemoon24
12. aug 2024

@janka_266 ja mam uplne stejnou zkusenost 😂 zadne obtezovani s mixovani, jedl vsechno a pak se to nejak zlomilo a ted tocime 4 jidla dokola. Vede u nas sucha ryze

jenni_p
autor
Autor odpoveď zmazal
jenni_p
autor
Autor odpoveď zmazal