icon

Správne prikrmovanie 4 mesačného dieťatka

lucia006
26. feb 2013

ahojte.poradte skusenejsie mamicky.moj syncek mal nedavno 4 mes.je na UM zacala som mu davat na ranajky par lyziciek vyzivky jablkovej a hruskovej chcem prejst postupne aj na kasicky a zeleninku.ale nechcem ist na to rychlo abo som mu nezatazila zaludocek.kedze teraz davam len vyzivu mozem na obed skusit priklad mrkvu?alebo mam par dni davat len cisto vyzivu, neskor zacat davat mrkvu a stale pridavat?Dakujem 😉

Strana
z2
burina4
7. mar 2013

@skmataluv moj drobec tiež nechcel mliekotak som to nahradila kašičkama a zeleninkou a ovocím a domácima presnidávkama ja super priberáme a to som mu dávala od troch m. 🙂

lucia006
autor
7. mar 2013

No ja som sa nechcela ponahlat s prikrmami ,ale moj maly je velky hlados vposlednej dobe bol vemi nespokojny strasne vela mliecka vypil a za hodku sa mi zdal zasa hladny. on je vahovo ako take 7-8 mes.dieta a to ma len 4 mes. 😉 odkedy papa kase na obed je pokojnejsi velmi mu chutia a zachvilku mu ich budem davat na veceru,len som chcela zistit ci ho nebude boliet brusko niejak zatazovat ,ale nic mu nieje 🙂 aj vcerA som znova skusala dat zemiacik zial znova to iste napinanie a zlost 😒

fazulka1512
10. mar 2013

ahojte ako tu citam tak sa vas chcem opytat ci mozem davat aj prikrm ked este nebudem mat 4 mesiace ale 3 a pol?
my mame teraz 11 tyzdnov a vaha je 7180 gram.. sme na um-sunar a vypije mi 180 ml kazde 4 hodinky..

zlaticko333
27. mar 2013

Ahojte babeny, nas maly ma ukonceny 4 msiac. tiez chcem zacat s prirmom. od Hami som kupila zeleninu s kuracim masom, je to od 4m. doktorka mi povedala, ze mu nemam varit mrkvu zzbchodu, lebo nevieme, kolko dusicnanov obsahuje. vy mrkvu kupujete, ci davate zo zahrady? a mozem mu dat tu zeleninu s uracm maskom, ci mam najprv davat len varenu zeleninu?? a este mam kasicu tiez od 4m. tu mu mozem dat vecer namiesto mlieka, ci mu mam dat trochu tej kasicky a este to mliecko??dakujem.

agaska
10. mar 2021

@lucia006 ja mam tiez uz po 4 mesiaci a uvarila som mu kuraciu s mrkvou petrzlenom a s kalerabom polievku zmiksovala v nutribulete lebo tuhe my nechce jest a prikrmujem hipkom ktore my nechce same ale malinovou ryzovou kasou a maly je fajny spokojny najedeny spi aj stolicu ma fajnu mlieko mu je malo uz

ledgerka
10. mar 2021

@lucia006 my sme zacali tiez v 4 mesiacoch, bol kojeny. Ina krajina, ine odporucania. Zacala som zeleninou - sladky zemiak, kalerab, fenykel, cuketa, tekvica. Potom jablko, hruska, slivka. Mrkvu mal len raz a strasne ho zapieklo, to nam aj doktorka odporucila mrkvu uplne vynechat ze vela deti zapchava. Po 2 mesiaoch uz mal aj druhy prikrm, mliecnu kasu.

Strana
z2