icon

Stačia 4 jedla 17 mesačnému synovi za deň?

bobana297
21. jan 2018

Ahojte poradte mi. Mam 17 mesacneho syna. Narodil sa ako 5kg a teraz ma vahu 16kg. Uz chodi beha blazni sa. ale chcem vediet ci by mu stacilo papat len rano o 8 mlieko. O 12 pol 1 ma obed. potom po spanku cca o 16tej ma jogurt a vecer o pol 8 mlieko. Staci to? Mam pocit ze ked mu dam aj desiatu aj olovrant este( desiatu som davala banan alebo jogurt a olovrant maly chleba s maslom a sunkou) ze uz je celkom tlstucky. brucho velike a len sa potom pri hrani poti ako male prasiatko. hlava mokra jak keby z vody vysiel. Mam pocit ze stale niekto nieco do neho pcha a potom mam pocit ze sa poti z plnosti. Budu mu stacit len 4 jedla za den s cca 4hodinovym odstupom? dakujem

Strana
z2
jana_eyre
22. jan 2018

kazde dieta je ine.. ja. si myslim ze pokial. dieta je zvacsa na mliku do toho. roka je vyssia vaha v pohode, ked zacne behat vyrastie strati sa to.. ale ak je vyssia vaha v takomto. veku tiez by som to. riesila.. pre ilustraciu moja 4r dcera ma 15kg a cca 110cm.. deti by mali mat. pravidelny prijem. potravy, 5xdo dna co je ale najdolezitejsie ma. byt pestra a ma obsahovat co najviac suroveho ovocia a zeleniny..takze medzi to co pises by som. mu dala ovocie a zeleninu a nic by mu nemalo chybat.. samozrejme vela, vela, vela pohybu nie len preto aby schudol ale aby si osvojil to, ze hybat sa je zdrave..

priznam sa, ze ja sa trocha obavam toho aby moje deti neboli obezne v rodine mam dost prikladov ze dietatu staci malo a spadne k obezite z ktorej sa tazko. dostava..

zatial mi to s mojimi detmi dost vychadza, maju super vahu (aj ked prvy syn je az moc chudy, ale nedokazem. ho viac "vykrmit" ) hybu sa vela a radi a velmi mna samotnu motivuju k pohybu.. vela robia aj dlhe prechadzky bez kocika pre takychto krpcov (najmladsi ma 16m) ked sa inak neda kvoli zime.. (so starsimi zacimam chodit na plavaren vo stvrtok ja s jednym, v piatok tato s druhym a kazdy tyzden sa vymenime)

eliska13
22. jan 2018

@bobana297 preto mu tak chutí na obed, lebo doobeda mu je málo🙂)daj mu ráno chlebík či rozok , jogurt, mliečnu ryžu a uvidíš, že menej zje na obed.ale on rastie, behá ....veď pokým nejedava sladkosti, lizatka vôbec to nerieš.Aj môj syn mával fázy, keď mal bruško a líca, potom sa vytiahol zase bol chudý a tak to ide stále.Tvoj je veľký a nikdy z neho nebude neduzive dieťa, ktoré treba naháňať s lyzickou

ema234
22. jan 2018

@bobana297 zlaty je, ja som si ho predstavovala uplne tucnuckeho, niektory ludia maju taku kostru stavanu.

Strana
z2