icon

Strava a príkrmy pre šesťmesačné dieťa

danka0501
5. dec 2025

Ahojte, mám syna ktorý mal nedávno 6 mesiacov (aby som bola presná má 6mesiqcov s 9 dni 😃).
Papáme umelé mliečko a príkrmy. Chcela som len radu, či dať dieťaťu doobeda(10-11) ovocie a zeleninový až okolo 14.tej?
Po pravde všade píšu inak, a už mám z toho guláš.
Nám to podľa spánkový vychádza tak zvláštne. (Hore už od 6.tej, vypije mliecko, zaspí cca o 8:30-9:00 a zobudí sa niekedy aj 10:30 tak kým sa spravilo papanie bolo aj 11 a to sme brali už ako obed. Tak preto sa pýtam či dať len ovocie alebo to už nechať nastavené ako to máme.)
A ešte otázka, dávate alebo ste dávali v tomto obdobím deťom k týmto dvom prikrmom aj večernú kašu?

Mliecko si vypýta dva krát v noci.
Ďakujem

anonym_d227ea
5. dec 2025

@danka0501 nepriek tomu, že je dieťa na umelom mlieku, tak by som spomalila. Kašu by som ešte nedávala. Ovocie doobeda, ak ti to jeden deň nevyjde, lebo sa neskoro zobudí, nestane sa absolútne nič. Alebo dáš to ovocie poobede, nestresuj sa tým, to, že máte nejaký režim, nič neznamená, bude sa to ešte veľa krát meniť

marianarem
5. dec 2025

@danka0501 Vobec by som to neriesila, jedzte tak, ako to vychadza. Je uplne jedno, kedy zje ovocie a kedy zeleninu. Ja som nad tym tiez vselijako rozmyslala, no s odstupom casu mi to pride, ze zbytocne som si lamala hlavu. Casom sa mu rezim tak ci tak bude menit a nakoniec sa nastavi na klasicke ranajky-obed-vecera v tom case co vy. Ja som kase niekedy v tomto veku uz tusim zacala davat, alebo mozno od 7m.