icon

Strava chudého ročného bábätka

pato88
29. sep 2020

Ahojte, prosim podelte sa, ako to je u vas. Doktorka mi pri poslednej navsteve, povedala, ze maly straca na vahe, ma v 11 a pol mesiaci 76cm ale iba 8,2kg. Je kojeny. Teraz stresujem, ci mu davam dost jest. Inak je zivy, velmi, beha hore dole, vylezie kam sa da... Takto je to u nas s tou stravou: zobudi sa okolo 7-8 rano, kojime, vacsinou este zaspi na 15-60min, vstaneme okolo 8-9, ranajkujeme okolo 09:30-10:00 davam mu ovsene/pohankove/psenove/quinoa vlocky s ovocim (obcas sa s tym trapime cele rano, aby mi to dojedol), ide spinkat okolo 11, obcas mi este spapa kusok bananu, avokada... vstane okolo 13:30-14:00 a mame obed: masko, zelenina, ryza/zemiaky/cestoviny..., potom olovrant okolo 15:00-17:00 jogurt s piskotou/ovocie s detskym keksikom/ovocie s kasou/chlebik s maslom, medzitym este nejake chrumky, potom mame veceru okolo 19:30 co ma mliecnu kasu alebo zeleninove pyre a nakoniec 20:30 kojenie a potom v noci, co ozaj pije a nie len dudluje, asi 2 krat pije. Niekedy ma dni, ze chce este jedno kojenie poobede alebo na vecer, ale malokedy uz. Malokedy mi zje plnu misku, neviem ci davam velke porcie alebo len neje vela. Ked pozeram tabulky kolko by mal zjest, sa mi to zda prehnane oproti tomu, co zje. Dakujem

evkakozickova
29. sep 2020

@pato88 podľa mňa papá dosť,ma už len jeden poobedný spánok ?

pininka1
29. sep 2020

Nasa sa narodila a mala 4kg a priberala od zaciatku strasne malo, hoci apetit ma riadny, aj prve prikrmy a jedla vzdy pekne spapala ale vaha stale malo. Na rok by dieta malo zdvojnasobit porodnu vahu, nas na rok mala 7kg s bozou pomocou. Teraz ma 3 roky a ma 13kg. Je vysoka a chuda. Ale podststne je, ze dobre papa. Aj tvojmu asi lepsie travi. Ja by som si z toho nic nerobila ked je. Horsie by bolo keby nechcel jest.

cookie29
29. sep 2020

Chodí? Respektíve začína? To je niečo čo spotrebúva veľa energie. Môj bol v tom obdobi rovnaký. Váha stagnovala.

pribinak
29. sep 2020

Môj mal v roku ledva 8,5 kg. Ale už od 10 mes chodil. Bol chuducky ale naša MUDr to našťastie vôbec neriešila, videla že prosperuje, darí sa mu dobre. Tiež bol dojčené babo.

brendaa
29. sep 2020

@pato88 ak ma energiu, dostatok tekutin, he zdtavy, vesely, chuti mu papat neries. Aka si bola ty v jeho veku?

renka30
29. sep 2020

Dcéra mala v roku necelých 8 kg, pôrodná váha 3150 g. Teraz má o chvíľu 14, 164 cm a 36 kg. Vždy bola s váhou na spodnej hranici grafu ale doktorka to nikdy neriešila, proste je taká, vysoká a chudá. Ja mám v 43 rokoch 48 kg tak ani nemá po kom veľa vážiť...muž bol tiež kedysi taký ako ona, vyzeral akoby mu mama jesť nedávala, vysoký, bledý chudý...

yanni
29. sep 2020

Neries.Ak doslova nechudne, tak sa nemas o com bavit. Tabulky su tabulky a ludsky organizmus je ludsky organizmus. Každý clovek je iny. ja mam dcery přesně take. Vysoké a chudé. Starsia mala v lete 5 rokov. V roku podobne miary. Takmer 80 cm a ledva 8 kg. Teraz ma 115 cm a cez 17 kg. A nic jej nechyba,. Chodi do prvej triedy ZS, plava v sportovní oddiely, hra na husliach. Nema ako byt "tucna". Je stale v pohybe. Podobne mladsia. ma cerstvych 21 mesiacov, takmer 90 cm a 10,2 kg a to vecer najedena a oblecena. Nasa pediatricka to absolutne neriesi. Chore nebyvaju nikde a to běhají bose po vonku v 10tich stupnoch a dazdi. A skeby si vedels kolko toho zosrotuju. Viacej ako starsi chalani vsetci traja dokopy. A Jedia zdravo, vela ovocia a zeleniny, paradoxně takmer ziadny chlieb a pečivo, to si len zobnu, ale pol kila oliv za tyzdnen len oni dve a idu sa este pobit, jogurty robím sama, ovesné vločky si pomiesaju so vselicim atd. atd. Pokym ti vysloveně nechatra před ocami, nie je malatny, byva casto chory, tak je vsetko OK.

ivangeline
29. sep 2020

Každé dieťa je iné, i keď pravda je asi trocha chudsi. Neriešila by som to, keďže pekne papa a chuti mu! 😀 Možno vybehá. ☺️

zuzap33
29. sep 2020

@pininka1 na pol roka zdvojnásobiť a do roka strojnasobit

pininka1
29. sep 2020

@zuzap33 hej tak tak som chcela napisat