Stravovanie detí a mobil/tablet
Sme na dovolenke a normálne som zhrozená koľko detí pri stravovaní sleduje mobil/tablet...
@simona20201309 však nevadí, budú mať v škole milión výnimiek kvôli poruchám
@simona20201309 povedali americkí vedci... ci... skade viete... mate overené na vlastnej skúsenosti?
No môj syn keď mal 2-3 roky neobsedel pri stole, doma sme ho privezovali do stoličky (mal podsedak kde mal popruhy), keď sme chodili na dovolenku neexistovalo aby vydržal sedieť pri stole, ešte keď bola detská vysoká stolička ok ale keď sedel na normálnej tak vlastne nesedel a vkuse sme ho museli napomínať behať za ním a my sme sa nevedeli najesť čiže áno patríme k rodičom ktorí mu zapli mobil tablet aby on obsedel a my sme sa vedeli najesť. Teraz má už 4 roky už je rozumnejší dajú sa mu veci vysvetliť a vie už v kľude obsediet a najesť sa aj bez telefónu či tabletu 😊
@smejka987 okrem tabletov existuje aj literatura. Zatiaľ ešte stále. Napríklad odborná literatúra. Ale verím ze čítať nebudeš, tak si aspoň niečo pogoogli.
Milá autorka, tiež som z toho bola zhrozená. Moje deti boli pomaly jediné, ktoré ranajkovali bez mobilu či tabletu.maju 4a 6 rokov. Nastastie si nič také ani nepýtali, ak keď to videli všade naokolo.
@simona20201309 a ako fungovali naši rodičia bez sušičky, umyvacky riadu ci ešte bez automatickej práčky.... kedysi prali ľudia v potoku a boli s tým v pohode... doba ide do predu...
@smejka987 🤦♀️
@simona20201309 o mňa strach mat nemusíš... každý nech sa stará sam o seba a o všetkých bude postarané... ty si svojím deťom dovoľ co chceš a nechaj iných žiť si ich život...
@simona20201309 najodbornejsia literatúra je celý modrý koník tu je toľko znalcov, ze by mohli vydávať celé encyklopédie... 🤦🏻♀️
Keby neboli zrazu tablety a smartfony, bohvie ako by si niektori rodicia poradili v restauraciach ,celkom ma to zaujima 🙂 prezili sme si vselico, aj hanbu, aj vreskoty no nikdy sme nevytiahli ziadne zariadenie, ked uz bolo velmi zle ,ja som radsej volila odchod a jedlo zabalit. Od cca 4 rokov uz nebol ziadny problem, kym jedlo doniesli, ci kreslit, ci ručné hry, hádanky , rozne debaty atd.
Ked vidim niektore deticky take plačúce a nervózne, pousmejem sa, ze toto sme boli dakedy my a v duchu si vravim, len vydrzte, dobre bude 😊
Moje deti 9 a 6 jedia za stolum ja napriklad pri knihe citam a jem...alebo vecer pri telke v kresle ked zalahnu...idem sa hanbit do kuta...

A prečo si z toho zhrozená? Veď ich problém, nie? (teda ich rodičov...). Ja nesúdim, ale ani som to nezaviedla. Bola som s tým ok, že som neustále pri jedle (ako aj inej činnosti) vyrušovaná 🤷. Niekto s tým nie je ok a chce sa najesť v kľude od začiatku do konca, tak pichne decku rozprávku. Za mňa - ich vec...