Trojročné dieťa odmieta všetko jedlo
Prosím vás, riešili ste detské nechutenstvo s nejakým odborníkom? Malý má 3 roky. Ja som už v koncoch, úplne odmieta všetko jedlo, sám sa nenaje a od nás sa nechá nakŕmiť len toho, čo mu chutí a aj to len pár lyžičiek. Je to každodenný boj pri každom chode. Mäso nechce vôbec, rozzuje a vypluje alebo ho zadávi a už sa aj dovracal. Ak mu jesť nedám, tak je schopný nejesť celý deň. Sladkosti ani sladké jedlá neje, keďže ani tie nechce. Nie je to momentálna záležitosť, trvá to, odkedy sme prešli z mixovanej na klasickú stravu. Detská mu asi pred rokom brala krv a vyšlo mu nízke železo, užíva maltofer. Teraz som ho zas objednala na kontrolu, nech mu urobí krvný obraz a odporučí, čo ďalej. Ja by som asi šla s ním na gastro, nech sa vylúči nejaky fyzický problém. Priznám sa, že som už z toho hotová, mám ešte jedno pol ročné dieťa a nemám čas stále riešiť staršieho varenie, kŕmenie a nejedenie, nehovoriac o tom, aké mám z toho nervy.
@marzuz89 dcera vtedy nielenze uplne odmietala mäso, malicko jedla ale este po mliecnych vyrobkoch ju pravidelne do pol hodiny prehnalo, navyse je predcasne narodena, mala do roka silny reflux aj koliky, tiez ako pol rocna absolvovala narocnu operaciu takze z pochopitelnych dovodov sme to riesili s pediatrom a nie preto, zeby sa mi ju chcelo tahat po doktoroch. Prajem pekny den!
@anjelik2020 pediakid na chut do jedla, pediakid 22 vitaminov
Presny pribeh ako u nas doma pred 3 rokmi 😊 ...synovi zistili celiakiu ...nejedak, nizka hodnota zeleza, maltofer ...po 2 mes uzivania maltoferu kontrolne odbery krvi ...este horsi krvny obraz ...az zistili celiakiu. Syn doteraz nepatri k jedakom, ale zlepsilo sa to 😊
Namiesto maltoferu by neslo dat napr Narosan? Pamatam sa na svoje skúsenosti s maltoferom, hnacky, krce, bolest, nikdy viac. Vsetky tieto prípravky na zelezo mi to robia, az na hemove zelezo globifer, konečne bez problemov. My sa podobne trapime pri dcerke, ma 2,5r. Berie lieky na epi, po vysadeni jedneho prestala papat vsetko, co nezjedlo ju. Sekla sa a dostanem do nej iba pecivo, idealne suche a kolace. Ostatne vypluje, prska, hneva sa. Neexistuje priblizit sa s lyzickou, akoby mala zrazu averziu. Iba rukou podat a aj to si vyberie, co zje a co vypluje. Nervy mam tiez riadne... Nechapem co sa s nou porobilo. Prave s nou ťahám tretiu nocnu, uz zase nespava... Tancuje mi po gauci a mota sa do zaclony pri balkone 🤣 o boze ja chcem spat
Vzdy ked citam nadpis diskusie ako: "Dieta odmieta vsetko jedlo" tak sa z toho vykluje ze to dieta vlastne dost vela veci zje.
Je dost mozne ze odmieta vsetko jedlo, lebo podla neho to k jedlu patri. Jeho ulohou je odmietat a tvojou ulohou je nutit.
Ale kedze odmietal mlieko ako velmi malinky, dala by som ho vysetrit... lebo ten odpor k jedlu sa obycajne vytvori az pri prikrmoch.
@katus226 jednoznacne Narosan od Just ..maltofer sme potom nedavali ...a s Narosanom super vysledky 🙂
Vyriesili ste to?
@vrds ani nie, syn má teraz 5 rokov a stále je nejedak. Mäso do úst nedá a inak zje len svojich pár obľúbených jedál. A trvá mu večnosť, kým sa naje.
Ach. To ma mrzi. A absolvovali ste gastro vysetrenie, imunoalergo kvoli moznym alergiam? Ci nikde ste neboli. Ja sa presne toho obavam
@vrds
Na gastro nás doktorka neposlala, lebo vraj nie je dôvod, keďže syn má normálne trávenie, krvný obraz, stolicu a priberá. Na imuno chodíme, lebo býva veľmi často chorý, ale nemá zistené žiadne alergie a imunologicke parametre má ok.
Dobry prosimvas jasom natom teraz tak isto vobec nechce ňič zjesť ma 3.5 čosa tika vareneho jedla vobec ňič raňajky obed vecera ňič aňi slatke nechce bolisme u dohtorky tamu brala stolicu či nema paraziti plesne atd ale fšetko je ok som velmy zufala neviem čomam robiť prosim vas
pozrite sem, mozno vam to pomoze. kouzelen.cz alebo notube.com.. rozmyslam ze s mojim 2r. pojdeme na to druhe. do skoly jedenia. maju 94% uspesnost a 30r prax.
ja som na tom podobne. maly zatial zdravy aj ked mu trci chrbtica a rebra. a som zufala neviem co robit.
Dobry prosimvas jasom natom teraz tak isto vobec nechce ňič zjesť ma 3.5 čosa tika vareneho jedla vobec ňič raňajky obed vecera ňič aňi slatke nechce bolisme u dohtorky tamu brala stolicu či nema paraziti plesne atd ale fšetko je ok som velmy zufala neviem čomam robiť prosim vas
@juliapopikova skuste www.kouzelen.cz, alebo www.notube.com
U nás to nastalo v 2 rokoch. Potom rád vyšetrení a diagnostik. Potvrdení autizmus aspergerov syndróm,separacna úzkostná porucha,porucha príjmu potravy atď...treba badať prečo. Tiež nás čaká v utorok vyšetrenie hadicou v celkovej anestézii cez pusu. Momentálne papa len nutridrinky a mixovanu polievku aby prežila. Všetko iné odmieta. Má blok. Takže keď to u vás pôjde ďalej žiadaj gastro vyšetrenie. Aspoň bude sledovaný.a uvidíš čo ďalej. Nám už hrozí PEG sonda tak tiež uvidím ako bude ďalej.
Namiesto maltoferu by neslo dat napr Narosan? Pamatam sa na svoje skúsenosti s maltoferom, hnacky, krce, bolest, nikdy viac. Vsetky tieto prípravky na zelezo mi to robia, az na hemove zelezo globifer, konečne bez problemov. My sa podobne trapime pri dcerke, ma 2,5r. Berie lieky na epi, po vysadeni jedneho prestala papat vsetko, co nezjedlo ju. Sekla sa a dostanem do nej iba pecivo, idealne suche a kolace. Ostatne vypluje, prska, hneva sa. Neexistuje priblizit sa s lyzickou, akoby mala zrazu averziu. Iba rukou podat a aj to si vyberie, co zje a co vypluje. Nervy mam tiez riadne... Nechapem co sa s nou porobilo. Prave s nou ťahám tretiu nocnu, uz zase nespava... Tancuje mi po gauci a mota sa do zaclony pri balkone 🤣 o boze ja chcem spat
@katus226 zlepsilo sa to hedenie po rokoch? Dakujem
U nás to nastalo v 2 rokoch. Potom rád vyšetrení a diagnostik. Potvrdení autizmus aspergerov syndróm,separacna úzkostná porucha,porucha príjmu potravy atď...treba badať prečo. Tiež nás čaká v utorok vyšetrenie hadicou v celkovej anestézii cez pusu. Momentálne papa len nutridrinky a mixovanu polievku aby prežila. Všetko iné odmieta. Má blok. Takže keď to u vás pôjde ďalej žiadaj gastro vyšetrenie. Aspoň bude sledovaný.a uvidíš čo ďalej. Nám už hrozí PEG sonda tak tiež uvidím ako bude ďalej.
@petradobsova ako ste na tom teraz z hedlom? Je to lepsie? Moj ma 3 a pol a trapime sa pri kazdom súste, aby aspon nieco zjedol
pozrite sem, mozno vam to pomoze. kouzelen.cz alebo notube.com.. rozmyslam ze s mojim 2r. pojdeme na to druhe. do skoly jedenia. maju 94% uspesnost a 30r prax.
ja som na tom podobne. maly zatial zdravy aj ked mu trci chrbtica a rebra. a som zufala neviem co robit.
@vrds pomohlo vam to? Chodili ste tam? Moj ma 3 a pol a 13,5 kg a problem nieco do nho dostat.
@juliapopikova zlepsilo sa vam to, ci stale ma problemy s jedlom? Ja mam 3 a pol rocneho nejedaka
@petradobsova ako ste na tom teraz z hedlom? Je to lepsie? Moj ma 3 a pol a trapime sa pri kazdom súste, aby aspon nieco zjedol
@pataja začala jesť ale len to čo jedla predtým. Nové nechce. Ma 4 roky a 12,4 kg. Diagnóza robí svoje.
@pataja začala jesť ale len to čo jedla predtým. Nové nechce. Ma 4 roky a 12,4 kg. Diagnóza robí svoje.
@petradobsova ďakujem z odpoveď, mrzi ma to a drzim pslce aby sa to vekom zlepsilo

Presne toto mala známa tak isto, presne aj ten istý rozdiel medzi deťmi. Syn jej niečo zjedol len ak videl ze to jedia aj iné deti-čiže keď boli na návšteve alebo niekde pri deťoch. Inak kľudne vydržal aj 2 dní bez jedenia. Prešli mnohých odborníkov aj liečiteľov. Nič nepomohlo, len to aby jedli niekde cudzie deti, tak vtedy aj on. Teraz už má 10 rokov a už je to lepšie. No stále doma toho zje malinko. Ale chodí od škôlky na obedy s deťmi tak aspoň tam sa naje.