icon

Varíme pre dvojročné detičky

mirkaknm
8. jún 2020

Nenajdu sa tu nejake mamicky, kt.by boli ochotne zdielat svoje recepty pre 2 rocne deticky? Niektore maminky su obdarene kucharky, niektorym to ide tazsie 🙂 ziadne komentare, osocovanie, len zdielanie receptov a pripadne uzitocne rady. Kludne mozme spravit skupinu na whatsape 🙂 ak mate zaujem sa pridat, napiste mi vase meno a tel.cislo 🙂

amienne
8. jún 2020

Neviem teda ale mne pediater nevravel, ze by mala mat mala nejaky specialny jedalnicek. Varim kazdy den , peciem skoro kazdy den a deti jedia takmer vsetko to, co my dospeli, s tym rozdielom, ze menej solim a korenim a my si bud dochutime na tanieri alebo nam odoberiem a dochutim pomimo. Udeniny ako sunka, parky resp. salam su vynimocne a v minimalnom mnozstve. Maso sa snazim v bio kvalite, najcastejsie je telacie, hovadzie a morka, hus,obcas kura. Masko mava tak 4x do tyzdna, zvysok su bezmasite jedla. Papa na obed vzdy polievku aj druhe.

evittam
9. jún 2020

@mirkaknm 2rocne deti uz môžu jest to čo aj vy. Teda ak nemaju nejake intolerancie. Nase obe deti jedia to co my cca od 1roka. Nevyvaram zvlášť. Nemám dovod.

tatranka4
9. jún 2020

Moja papa všetko, nedávam jej síce pikantné, údené a huby inak papa toto čo my len omacky veľmi suché jej nejde a najradšej má uhorky

yipsylonka9742
9. jún 2020

@tatranka4 aj moja ma najradsej uhorky😊 tiez v takom veku ... zaujimaveee...

amienne
9. jún 2020

@yipsylonka9742 moje obe miluju chili. Pytaju si ho do polievky, omacky, vsade. Samozrejme postrasime im to len. Najradsej maju malinke chili uhorky z Kauflandu😄

mirkaknm
autor
9. jún 2020

Ano maminky, aj moja dcerka uz papa vsetko co my, nema problem. Ja som skor chcela najst maminky kt.budu spolocne zdielat co varia pre vzajomnu inspiraciu 🙂

amienne
9. jún 2020

@mirkaknm tak napriklad dnes na obed ich oblubemu borsc ako polievka a ako druhe trhane pomaly pecene masko (pulled pork) s domacou burger zemlou, chedarom a domacou rukolou preliatou horcicovym dresingom. Mali to teraz prvy krat. Muz mal chut na burger, tak som spravila takuto variaciu pre deti. Vcera kolienka s cuketovo smotanovou omackou s cerstvymi bylinkami a zeleninovu polievku. Predvcerom kuraci paprikas s haluskami a mrkvova polievka. 😄

ajka0207
9. jún 2020

@mirkaknm varila som normalne to co nam. Akurat menej solime ako ked sme nemali deti.

moor
10. jún 2020

@mirkaknm Môj má 16m. Dnes bola polievka zo strúhanej zeleniny a druhé cestoviny s tuniakom a strúhanou mrkvou. Včera polievka cuketa+cvikla+červená šošovica a pšenový nákyp s tvarohom, jablkami a hrozienkami. Predtým sviečková z králika + jeden deň tarhoňa, druhý knedľa. Je tu aj skupina Dnes na obed, nájdeš tam kopu nápadov na varenie.

henka123123
10. jún 2020

moj ma 2.5 a dneska naor.mame kuracie na sampionoch ryza..vcera leco