icon

Viete o prírodnej studničke, kde sa dá načerpať voda?

lesana39
22. feb 2014

Voda je pre nás nevyhnutná, preto by sme mali piť kvalitnú vodu. Skvelý článok: http://svetforum.sk/viewtopic.php?f=37&t=466&si... Ak viete o nejakej prírodnej studničke kde sa dá načerpať voda, podeľte sa s nami.

meluela
22. feb 2014

@lesana39 a aky je problem s vodou z vodovodu? aspon my v ba mame super vodu ... skoda tych rokov ked som minala kopec penazi na rajec z flasky ...

anatalia77
22. feb 2014

@meluela podla mna diskutovat nebude,potrebovala upriamit pozornost na urcite webove stranky

lesana39
autor
22. feb 2014

@anatalia77 akurát uspávam malú

lesana39
autor
22. feb 2014

Ide o to upovedomiť ľudí o prameňoch, ktoré sú prospešné, pre organizmus. Napr Vranie, Žilina, voda s obsahom vápnika. Čo sa vody v BA týka, tak neviem, keď som brigádovala v Senci, bolo mi odporučené vodu z vodovodu nepiť.

nikawero12
22. feb 2014

@lesana39 no to iste ide tebe o upovedomovanie ľudí.... a v téme kandidát ti zrejme tiež ide o upovedomovanie - a asi ti to bolo tiež odporučené, ako nepiť vodu z vodovodu..... 😀 😀 😀

lesana39
autor
22. feb 2014

Čo je zlé na tom riešiť koho voliť, koho nie. Samozrejme spravujem všetky stránky, ktoré navštevujem.
@nikawero12

blackstrap
22. feb 2014

Voda v Ba je jedna z najkvalitnejsich v strednej Europe. Zdroj okrem ineho aj http://seniorportal.cz/magazin/zdravi/c-1/aku-v...
Ale vobec, ked sa pozries na net, najdes aj kopec inych clankov (aj odbornych) potvrdzujucich tento fakt.
Takze netreba sa plaholcit a hladat zdroje kvalitnej vody, staci potocit kohutikom 🙂 Teda aspon v Bratislave a myslim, ze vo vacsine slovenskych miest.

lesana39
autor
22. feb 2014

@nikawero12 A keď ste už tak múdry, vedel ste, že plastové flaše sú skladované v skladoch, kde je dosť veľká teplota a zohrievaním sa uvoľňujú ftalany, ktoré sú karcinogénne. Ja teda nie. Preto ten odkaz. Podľa seba súdim teba. Nie každý zmýšľa ako Vy.

lesana39
autor
22. feb 2014

@blackstrap Sú rôzne zdroje, prameňov, ktoré majú blahodarný účinok pre organizmus. To určite voda z vodovodu nemá.

anatalia77
22. feb 2014

@lesana39 tak sa rozhodni,ci chces diskutovat,alebo si nam prisla vycistit zaludok..
Co sa tyka vody,tak ja uprednostnujem caje,kavu,.cisto z vodovodu snad len v lete.

lesana39
autor
22. feb 2014

Rada by som diskutovala, taktiež by som sa rada dozvedela o nových prírodných prameňoch. Určite nikomu nepotrebujem čistiť žalúdok, na to sú tu iný.

nikawero12
22. feb 2014

@lesana39 tak za prvé - ja som žena a nie muž, za druhé - z umelohmotných fliaš sa uvolňujú ftaláty a nie ftalany, za tretie - veďela som to už dávno a preto nekupujem vodu v umelohmotných fľašiach / len keď súrne musím/ a za štvrté - verím, že naša pitná voda vo vodovode je kvalitná, takže ma ani nenapadne, aby som dávala zbytočne peniaze na kupované vody vo fľaškách, peniaze sa dajú využiť aj rozumnejším spôsobom.

PS: neurážaj sa, ja nemám nič proti téme o vode, naopak, považujem ju za zaujímavu - ale mohlo by to ísť hádam aj bez tej reklamy.

zuzkat1
22. feb 2014

@lesana39 Ano vedeli sme ze plastove flase obsahuju ftalaty. A Ty si vedela ze voda sa velmi rychlo kazi? takze k tej prirodnej studnicke by si mohla chodit kazdy den aby si mala nezavadnu vodu.

nikawero12
22. feb 2014

No do frasa, ale som urobila hrúbku 😠 - " vedela "...

zita19
22. feb 2014

Som zvedava, kde najdes prirodnu studnicku s bezpecnou vodou. Ale ked mas info z okolia KE, pridaj. Rada sa necham poucit.
Mne na pitie staci ta z vodovodu. Do Slovenskej plastovej falskovej vkladam peniaze, len ked je nevyhnutne (vylety, cestovanie...) a aj vtedy radsej kupim mineralku ako stolovu vodu. Este aj ked ideme na zahradu, kde nie je pitna voda donesieme si vodovodnu v bandaske.
Dokonca ani vyrobcovia tych sladkych lepidiel v PET flasiach na mne nezarobia.
A kedze nikde v okoli neviem o ziadnej overenej zdravej studnicke tak ostavam pri vode z kohutika.

anatalia77
22. feb 2014

@zita19 ja si myslim,ze akykolvek kvalitny prirodny zdroj mineralnej vody je uz davno obsadeny nejakym vlastnikom.
A skutocna lesna studnicka?Pri takom znecistovani zivotneho prostredia a nasledne spodnych vod,to bude mozno biologicka hrozba.

zita19
22. feb 2014

@anatalia77 Vsak to. Na cistych a vydatnych pramenoch uz sedi komercna zaba a tie ostatne mozu byt "o hubu".

anatalia77
22. feb 2014

@zita19 tak tak.
Tema Voda je tymto vyriesena 😀
Co tam este mame? 😀

oktobermimi
22. feb 2014

@lesana39 a preto mám doma filter 🙂 ktorí mi ju prečistuje od skodlyvín,chloru... 🙂

nikawero12
22. feb 2014

@anatalia77 keď spomínaš tie lesné studničky, dokonca ani voda vo Vysokých Tatrách nie je vhodná na pitie. Pamätám sa, že pred pár rokmi išla taká správa, že turistom v Tatrách bolo zle a zvracali. Nakoniec sa prišlo na to, že tamojšia voda je príliš železitá a z toho mali turisti tie problémy.
A ja osobne sa tiež čudujem tým ľuďom, čo dlhé roky pijú ten istý typ minerálky a prijímajú do tela katióny a anióny v takých množstvách, že im to môže dokonca poškodiť zdravie.

joanamacica
13. jún 2014

už som to písala v inej konverzácii, ale ja nedám dopustiť na Šungit, je to prírodný minerál podobný uhlíku, obsahuje molekulu Fullerén, na základe ktorej sa voda čistí, a hlavne, na tej vode to cítiť, že chutí inak - ľahko