icon

Začínam prikrmovať a dcéra všetko vyvráti

27. feb 2022

Začínam sa obávať, či s tým nebude mať problém.
Dcérka všetko čo má v ústach, ju napína z toho, napr aj z cumlika. Ale ako začínam skúšať prikrmy, je to to isté. Chápem že to je iná strava, ale ona to ani neskusa prehltnúť a vracia akoby späť. Mám počkať a nechať ju dozrieť či to nejde časom?
Dnes sa mi z jedného sústa povracala

lenka2710
27. feb 2022

A koľko ma mesiacov?? Mna sa pýtala dr, že keď malému niečo dám, či to dokáže prehltnut, ak áno, mozem začať prikrmovat, keď si ešte nedokáže potravu presunúť v pusinke, ešte nieje pripravená! Ja som začala začiatkom 6.mesiaca

marianarem
27. feb 2022

Ja som zacinala prikrmovat tak, ze som spravila huste a hladke zemiakove pyre a dala malemu na lyzicke na sposob lizatka, nech skusi len olizovat (tak ako vsetko ostatne v tom case 🙂 ) Ze by mi otvoril usta a prehltol normalne susto, to nehrozilo. Po tyzdni-dvoch uz dal par normalnych malickych lyziciek aj s prehltnutim. Ale dlho zvladal iba hladke rozmixovane.

matullienka
27. feb 2022

Synovec skoro do roka musel mať všetko rozmixované úplne do hladka, ako náhle cítil v puse aj len najmenší kúsok vyvrátil aj to čo zjedol pol dňa dozadu

autor
27. feb 2022

@lenka2710 5.5.mesiaca

autor
27. feb 2022

@matullienka
@marianarem
Ďakujem, dám jej ešte čas dva týždne asi a skúsim odznova alebo mixnut úplne úplne.
Keby jej nechutilo mi nevadí ale to že vracia má prekvapuje.

lenka2710
27. feb 2022

Netlac na ňu, skus ju nechať par dni a zasa skúsiť, keď ta vidi jest, naťahuje sa aj ona za jedlom? Ja som vždy malému dala trosku kaše alebo consom práve jedla a keď som videla, že pekne spapa a ze ho nenapina, začala som s prikrmami! Ale on je celkovo dobrý papkac, staršia bola na tom o dosť horšie, má 7 a jogurt dokáže jest aj hodinu 🤦‍♀️🤦‍♀️

matullienka
27. feb 2022

Sestra doslova všetko pasirovala ja som nechápala lebo naša čo bola mladšia o 3 týždne dorážka všetko a jeho zo všetkého napínalo ak bola čo i len malá hrčka. Dokonca aj z chleba alebo pečiva

autor
27. feb 2022

@matullienka vidím to na tento prípad ... Staršej som nič nemixovala len potlačila lyžičkou 🤣🤣🤣 preto som trošku v šoku asi

matullienka
27. feb 2022

On bol schopný davit sa rožkom ešte v 3 rokoch ja som normálne nechápala keď som mu dala rožok a sestra skoro z kože vyletela, že on sa ním dusi, musela mu ho doslova na 0,5 cm kúsky natrhat a to mal skoro 3 roky

autor
27. feb 2022

@matullienka uvidíme, možno ešte dozreje trošku 🙂

ivangeline
28. feb 2022

Moj ma rovnako a tiez zle znasa prikrmi. Prestavam prikrmovat. Aj ked zje dost. Grca a je nepokojnejsi ako obycajne.. takze fakt len lyzicka raz za den. Hladny nie je. Cucka o dusu. xD

im709vf
28. feb 2022

Ahoj. Moja bude mat teraz 7 mesiacov. Začala som s prikrmovanim keď mala 4 mesiace, je na UM a nikdy nebola nejaká mliekova. Tiež ju vždy napinalo, zvracala potom všetko čo mala v žalúdku. Ci to bola jej nevyhovujuca konzistencia, alebo iná chuť, alebo hocičo iné, pozvracala sa. Ja som ale prikrmovat neprestala, postupom času som nasla konzistenciu a aj vybrané chute, ktoré ma rada a je ochotná zjesť. Nenutim ju jest niečo co viem ze nemá rada, načo 🤷🏼‍♀️ chcem u nej vybudovať pozitivny vzťah k jedlu. Teraz už dokáže spapat aj 80ml prikrmu, čo je úspech. Ja by som neprestávala skúšať, ona sa tiež musí naučiť papat. Niektorým detičkam to ide hneď, niektoré potrebujú čas.

jane1987
28. feb 2022

Musela som mixovat vsetko dohladka a az postupne som len roztlacala. A aj teraz mamobdobie, hlavne ked sa zuby tlacia, ze to musi byt uplne hladko rozmixnute. A skus redsie robit