Zdravá strava u detí
Ahojte, ak sa snažíte svoje deti učiť zdravej strave, ako zvládate poznámky okolia? Čo sa týka mojej strany rodiny je to v pohode, lebo tie základné návyky na zdravé jedlo máme. Ale mužova strana je problém. Teda... nemyslím si, že je to nejaky zásadný problém kvôli ktorému tam prestaneme chodiť. Ja dám malej aj sladkosť, aj vyprážané aj burger aj neviem čo, ale nie každý den. Nekupujem ochutený jogurt. Ale nie len z dôvodu, že je to plne cukru ale hlavne to u nás doma nikto neje a my s mužom jeme biely a ochutíme si ho rôzne ovocím, muslami, kakaom etc. To už mi bolo vycitane milión krát, že som ako gestapo, že ani ochutený jogurt nedám. Pri tom nepoviem pol slova, keď ho dostane od niekoho. To isté hlavné jedlá. No nepríde mi normálne dať malému dieťaťu každý týždeň pečenú krkovičku s knedľou. Varím úplne normálne, len sa snažím nadávať tam veľa tuku, ale inak varím všetko. Že vraj ovsena kaša nikomu reálne nechutí a jedia to len prasce a anorektičky.

Napr ja som v komunikácii s rodinou alebo inými vypustila slovo zdravé a nezdravé., toto jeme a toto radšej nje..a prestali byť reči ze Salat je pre králiky, biely jogurt nie je chutný a prečo neje dieťa veternik maslovy a prečo diétu nedoprajem. A časom keď videli ze keď aj pre dieťa postavili pre sladené vody tak si vypýtal vodu, keď sa spýtali aký chce jogurt tak si vybralo biely a aj keď si dá biely rožok zo šunkou tak k tomu zje pol šalátový, alebo celú papriku. A odkedy povedala "dedovi" ktorý jej na tajná sa nukal pred obedom čokoládu, ze si neprosím a radšej si to sa ako dezert poobede tak aj reči prestali. Apropo bôčik ešte ani nejedla a to bude mať 10r,lebo aj keď to dostala na tanier, zjedla len kapustu a knedľou. Plus vždy je zloženie taniera 1/2 zelenina, a druha polovica mäso a príloha. A aj tak vždy zje najskôr zeleninu.
A ak to nezvládas takéto reči tak nechoď tam každý druhý deň. Pokiaľ bude mať dieťa zdravý základ doma, tak občas stravovanie iného typu ho nepokazi