Ako pestovať rastliny v pôde z krtincov?
Ahojte baby.chcem sa spýtať sadili ste už zeleninu alebo kvety do kvetináčov a do zeme ktorú ste mali z krtincov?miešali ste tu zem ešte s niečím alebo len z univerzálnym záhradným substratom.nemam od kial zohnať zem tak som pobrala z krtincov.samozrejme okrem kúpy.ako sa do toho sadí.ako sa prijali v takej zemi kvety a zelenina.dakujem za každú radu.
@mizu89 zemina z krtincov je fajn, lebo v nej nebyvaju semena burin, ale inec je uplne jedno ci nakopes zeminu na hriadke alebo pouzijes tu z krtinca. A ma uplne rovnake zlozenie ako vsetky ostatna ornica co mas na pozemku, nie je any kyslejsia ani menej kysla. Kde zoberies ryl a vykopes hlinu z hlbky 15 - 20 cm mas ju rovnaku ako je ta z krtinca. Ak chces mat urodnejsi a lahsi substrat tak premiesaj nakopanu hlinu s kompostom v pomere 1:1 a pridaj hnojivo.
Krtinec môže byť úplne všade, takže nejde o to či je to hlina z krtinca, ale kde sa ten krtinec nachádza. Napríklad u nás je na jednom kopci vyritá černozem a na druhom kopci krásny oranžový íl, že si môžeš hrnček urobiť.
Hlina ako hlina určite nie je.
@dominikamacakova ale ked mas krtinec na svojej zahrade, tak tam mas aj v krtinci rovnaku hlinu ako v zahone o dva metre dalej
@viestta veď vo vlastnej záhrade áno, ale to autorka nehovorí
@dominikamacakova nie krtince sú na lúke.tak preto sa pýtam že či tu zem s niečím zmiešať.sadit idem kvety (petunie,koleus, slnečnice,povijnik, paradajky,papriky)
@luccija
@dominikamacakova myslela som si, že z vlastnej záhrady a chce to využiť do hrantikov, alebo od rodičov a na balkón.
@mizu89 kúp si najväčší balík hliny veď to nie je taká položka ja som kupovala 70 l
@mizu89 podľa toho akú máš hlinu. Ak máš tmavú černozem tak to ani nemusíš miešať. No ja osobne by som to zmiešala s kompostom

@mizu89 hlina ako hlina je to jedno