icon

Ako pomôcť ochabnutej kvetine po presťahovaní?

luciferka93
10. jún 2024

Dobrý deň, neviem ci to sem patrí, ale nenasla som iné fórum, neviete mi povedať čo je toto za kvet a ako mu pomôcť? 😑 Bol krásny ale ako sme sa presťahovali nie a nie ho zachrániť

Ako pomôcť ochabnutej kvetine po presťahovaní?
luccija
10. jún 2024

@luciferka93 pepperomia?ja ho mám a tiež na okne

zuzanna33
10. jún 2024

@luciferka93 Aj ja som mala ako keby fľaky na listoch a po ostrihaný sa rozrástol ale tento vyzerá preliaty jedine presadiť (na spodok keramzit) a ostrihať tie konce.

domkakvet
10. jún 2024

@luciferka93 vyzera preliaty.

luciferka93
autor
10. jún 2024

@zuzanna33
@domkakvet dievčatá práveže vôbec neprelievam a vždy dávam do črepníku nie priamo do hliny, ale vyskúšam a ostrihať úplne celé listy?

domkakvet
10. jún 2024

@luciferka93 ja by som iba listy, neviem co to je za rastlinu, ale zatial som vzdy iba listy, ako list cely, ale stonku nie.

luciferka93
autor
10. jún 2024

@luccija neviem ci to môže byť ono... Ona aj tak zvláštne vyrastá, že vlastne 2 listy sú zlepené a keď narastu do nejakej veľkosti sa odlepia od seba 🤔

luciferka93
autor
10. jún 2024

@domkakvet vyskúšam to teda, presadím ju a ostriham a uvidíme, ona bola tak kraaasna ľúto mi je hneď ju vyhodiť ☺️☺️

cacianka
10. jún 2024

Preliata, nemá dobrý odtok vody zdola, ani priestor zboku na odparovanie vody

simca06022011
10. jún 2024

na facebooku je rastlinkova poradna...

luciferka93
autor
10. jún 2024

@simca06022011 pod čím to nájdem? Takto mi to nenaslo

simca06022011
10. jún 2024

neivem ci sa ti bude dat otvorit, Izbove rastliny - rady, inspiracie, pestovanie
trosku sem tam ich treba brat s rezervou niektorych ale vzdy som si nasla co som hladala... minimalne druh rasliny sa dozveis:DDD

simca06022011
10. jún 2024

Ak je to pepperomia potrebuje vzdusny substrat, treba tam perlit dat, ona sa nezvykne strihat, ale nieco jej chyba, moze mat aj nejakeho skodcu...

luciferka93
autor
10. jún 2024

@simca06022011 ďakujem, vyskúšam aspoň keby názov kvetu viem by som si o ňom prečítala 😃 podľa mňa to ta pepperomia nie je 🤔

simca06022011
10. jún 2024

zaves to tam a napisu ti 🙂

andreatytler
11. jún 2024

@luciferka93 A ako polievas odspodu ked na tej fotke mas kvet v ozdobnom crepniku? Ci vyberies z toho ozdobneho crepnika, nalejes na dno a das nspat?

luciferka93
autor
11. jún 2024

@andreatytler áno, kvet je ešte v kvetináči a ten je v ozdobnom takže vyberiem kvet nalejem a vložím do ozdobneho

cacianka
11. jún 2024

@luciferka93 takto hnije odspodu. Podobá sa mi aj na azalku, tá potrebuje kysly substrát, malo polievat, a určite nie takýto tesný ozdobný kvetináč

luciferka93
autor
11. jún 2024

Všetkým vám ďakujem 🙏 nakoniec som ju našla je to clusia. Niečo si o nej nastudujem a snáď prežije ☺️ pekný deň všetkým

cacianka
11. jún 2024

@luciferka93 ani sa mi nepodobá, úplne mätúca fotka

luciferka93
autor
11. jún 2024

@cacianka nakoniec som vytiahla kvetináč z črepníku a tam to bolo vyrazene ten názov kvetu, a keď bývalá pekná zelená tak vyzerala presne takto ☺️

cacianka
11. jún 2024

@luciferka93 aha, asi ani presadená nie je. rastliny predávajú v rozmnožovacom substráte, živiny vydržia iba krátky čas, asi potrebuje novú zeminu. takže všetky tieto vplyvy sa odrazili na jej vyzáži

andreatytler
11. jún 2024

@luciferka93 Tieto ozdobne kvetinace su pekne ale nie su funkcne, lebo nemozes vediet kolko vody si rastlina zobrala a kedze je to uzavrete prebytocna voda sa nemoze tak lahko odparit. Je mozne ze tam voda stoji aj 2 dni. Skus poliat a potom kvet vytiahnut o 1-2 hodiny a ak tam stale je voda, tak je zle.

luciferka93
autor
11. jún 2024

@andreatytler práveže tak robím, nalejem do ozdobneho, a po hodinke zbytok vylejem, polievam tak všetky kvety, kvety mam nádherné aj táto bola, ale ako sme sa presťahovali neviem co sa jej porobilo... Ja ju skúsim presadiť, dat jej hnojivo, dám preč tie škaredé listy a uvidíme. A dokonca pri tejto kvetín je písané že sú vhodné do ozdobných kvetinacov kde aj voda stojí.... Uvidíme nemyslím si ze som ju preliala keďže stále polievam rovnako

luciferka93
autor
11. jún 2024

@cacianka uvidíme no, presadím ju a snáď jej to pomôže 🙏 ja mam kvety 5 rokov a napr som ani jednu ešte nepresadila a sú fakt nádherné, ale tento rok už budem musieť, lebo sú im už kvetináče malé ☺️

simca06022011
11. jún 2024

https://greg.app/dwarf-clusia-problems/
kveitnace su podla mna ok.. bude mat problem s nevhodnou vlhkostou alebo svetlom. Nemala by byt na priamom slnku vobec. Ak si nikdy nepresadzala tak moze mat uz problem s vyzvnostou pody, alebo bude potrebovat viac miesta / uvidis ked vytiahnes z kvetinaca.

maxalla
11. jún 2024

Ten bude preliaty. moj som predminuly rok osmykla, aj so stonkami. Pustil nove, nic mu nebude. Len mu to chvilu trvalo...

maxalla
11. jún 2024

inak toto je jeden z mala kvietkov, ktore mam na juznom okne, kde pali slnko cely den a bez problemov to zvlada :D viac mu vadi premokrenie, podla mojich skusenosti...

andreatytler
11. jún 2024

@luciferka93 Tak to by voda nemala byt problem. Ked ste sa stahovali, nebola velka zima, ze mozno zamrzla pocas stahovania. Taka je cela neduziva volaka.

drobcek100
20. jún 2024

@maxalla . krásny 👍