icon

Ako sa starať o Broméliu?

miiichaelaaa
17. sep 2025

V jari som dostala k narodkám Broméliu. Už zopár týždňov vyzerá takto. Nie som žiaden pestovateľ ani nemám bližší vzťah k izbovým rastlinám, no je mi ľúto a neviem ako jej pomôcť. Viete mi poradiť, čo s ňou?

Ako sa starať o Broméliu?
viestta
17. sep 2025

Bromelie kvitnu iba raz v zivote, potom uhynu. Tato uz odkvita, casom uhynie, Este predtym by mal vyhnat dcerske ruzice pri korench. Tie nechaj rast v povodnom kvetinaci. Ked budu mat najmenej 5 listov mozu mat uz dostatocne korene mozes ich rozsadit po jednej. O niekolko rokov rozkvitnu aj dcerske ruzice

miiichaelaaa
autor
17. sep 2025
@viestta

Bromelie kvitnu iba raz v zivote, potom uhynu. Tato uz odkvita, casom uhynie, Este predtym by mal vyhnat dcerske ruzice pri korench. Tie nechaj rast v povodnom kvetinaci. Ked budu mat najmenej 5 listov mozu mat uz dostatocne korene mozes ich rozsadit po jednej. O niekolko rokov rozkvitnu aj dcerske ruzice

@viestta ďakujem. Čiže zatiaľ ju môžem nechať tak a pozorovať až kým nebude mať ružice?

anonym_cb3635
17. sep 2025
@miiichaelaaa

@viestta ďakujem. Čiže zatiaľ ju môžem nechať tak a pozorovať až kým nebude mať ružice?

@miiichaelaaa a ty si kv kvetu zišla na ulicu aby si vedela odfotiť?

viestta
17. sep 2025
@anonym_cb3635

@miiichaelaaa a ty si kv kvetu zišla na ulicu aby si vedela odfotiť?

@anonym_cb3635 a nie je to jedno?

viestta
17. sep 2025
@miiichaelaaa

@miiichaelaaa ao, len ju nechaj, kvet mozes odstrihnut

denkabemommy
17. sep 2025
@viestta

@viestta ďakujem za tieto informácie 🙏, ja už 2 roky čakám kedy znovu zakvitne 🤣🙈. Dcérsku rastlinu teda presadím.