Ako sa zbaviť komárov na terase?
Ahojte. Presťahovali sme sa do oblasti kde je voda a teda veľa komárov, a ked ešte k tomu prší tak nasledovné 2 týždne to je vonku po zotmení doslova boj. Spravili sme si posedenie na terase ale komáre nám tak terorizujú život, že sa tam prakticky nedá sedieť, lebo nás neustále obletujú a štípu. Už sme skúšali citronelovú sviečku, replent na seba pred tým ako vyjdeme, ten jediný trochu zaberá, a máme taký elektrický hubič komárov s UV svetlom do exteriéru, a ani jeden komár sa tam nechytil. Už len keď vyjdem na terasu a vrátim sa, tak cez tú chvilku čo otvorím terasové dvere a sieťku tak máme dnu tak 3 komárov určite. Aj napriek sieťkam sa nám stále dostane ich dovnútra dosť. Máte prosím nejaké zázračné tipy? Už som naklonená asi aj nejakej chémii, postriekať to tu, lebo toto je terorizovanie, keď vlastný pozemok nemôžem využívať. Biolit okolo sieťok striekam každý deň, ale ani to moc nezaberá. Napadlo ma spýtať sa mesta či neplánuje celoplošný postrek ale vraj toto je tu normálne a ľudia sú tak zvyknutí tak ja neviem. Susedov vidím vonku občas, tak neviem či len k nám tie komáre niečo láka alebo tu už každý na to kašle, ale však za polhodinu takto by som aj 10 štipancov mala, aj viac vonku. Na deti idú ešte viac... malá plače a behá nám do spálne že chce spať s nami lebo ju žerú komáre, tak potom po nociach ich naháňame aspoň v spálni aby neboli. Rozmýšlam jej kúpiť tú blbosť do zásuvky, len nechcem aby dýchala chémiu v izbičke.
Véd tento rok komáre ešte neboli. A to mam chatu pri Váhu, aj sa čudujem ze kde sa podeli 😄😄
Sietky do okien a zavesy/zaclony/moskytiery na terasu. Vleti ich par aj tak, takze repelent takisto. Bohuzial, ak je rok bohaty na komare, na terase v podstate nesedavam, lebo by ma ohlodali na kost. Ak si mozu vybrat, vzdy si vyberu mna a ostatnych nechaju na pokoji.
@anonym_autor To chceš postriekať celé okolie v okruhu pol kilometra? Všetky opatrenia sú len lokálne. Ak je v oblasti veľa komárov, tak sa ich na pozemku a v dome nezbavíš. Vieš len kontrolovať ich pohyb - sieťky, zatvárať dvere, možno nejaké elektrické lampy na komáre na terase, ... ale stále ich tam budeš mať.
máme tiež dosť komárov, na terase zapaľujeme špirálu Bros, tá jediná funguje, kúpiš ju asi všade - drogéria, domáce potreby,... inak komáre lietajú tak do 200 m, takže skús nájsť zdroj (napr. nádrž na vodu, sud na vodu, podmisky kvetináčov, nevysychajúce blato, ak v nich stojí voda). Takto vieš eliminovať aspoň vaše komáre. Do vnútra aj nám vždy najeký vletí, tak naháňame baterkou a vysavačom :D https://www.zahradkarskyobchod.sk/pripravky-pro...
Véd tento rok komáre ešte neboli. A to mam chatu pri Váhu, aj sa čudujem ze kde sa podeli 😄😄
@bielasovicka Možno sú všetky tu 😂 😅
@mirokub Ďakujem za tipy, popozerám to. Tie moskytiéry na terasu by som nejaké možno skúsila pozrieť. Budeme sedieť zazipsovaní, ale to by mohlo fungovať.
@chrobak7 Napadlo mi či sa neliahnu zo zeme. Nemáme ešte porobené okolie domu, keď prší tak je tu miestami blato až mláky na niektorých častiach pozemku, tak ma napadlo či sa nemnožia priamo tu, že možno postriekať pozemok by pomohlo, ale neviem, nevyznám sa. Bol mi odporučený postrek Cyper.
@simsalabim Tak to sme na tom podobne :D Mňa od detstva komáre zbožňujú, a mám pocit že chudátka deti sú na tom úplne rovnako, tak neviem či to je krvnou skupinou alebo krvou, ale my sme všetci B-čko. Muž je AB a na neho sa mi zdá že nejdú toľko. No nejako to musíme vyriešiť lebo terasu si komármi vziať nenechám, na to sme si takú hypotéku nebrali aby sme sedeli zavretí dnu :D
máme tiež dosť komárov, na terase zapaľujeme špirálu Bros, tá jediná funguje, kúpiš ju asi všade - drogéria, domáce potreby,... inak komáre lietajú tak do 200 m, takže skús nájsť zdroj (napr. nádrž na vodu, sud na vodu, podmisky kvetináčov, nevysychajúce blato, ak v nich stojí voda). Takto vieš eliminovať aspoň vaše komáre. Do vnútra aj nám vždy najeký vletí, tak naháňame baterkou a vysavačom :D https://www.zahradkarskyobchod.sk/pripravky-pro...
@anonym_e91b0e Ďakujem za tip, tú špirálu určite vyskúšame!
@mirokub Ďakujem za tipy, popozerám to. Tie moskytiéry na terasu by som nejaké možno skúsila pozrieť. Budeme sedieť zazipsovaní, ale to by mohlo fungovať.
@chrobak7 Napadlo mi či sa neliahnu zo zeme. Nemáme ešte porobené okolie domu, keď prší tak je tu miestami blato až mláky na niektorých častiach pozemku, tak ma napadlo či sa nemnožia priamo tu, že možno postriekať pozemok by pomohlo, ale neviem, nevyznám sa. Bol mi odporučený postrek Cyper.
@simsalabim Tak to sme na tom podobne :D Mňa od detstva komáre zbožňujú, a mám pocit že chudátka deti sú na tom úplne rovnako, tak neviem či to je krvnou skupinou alebo krvou, ale my sme všetci B-čko. Muž je AB a na neho sa mi zdá že nejdú toľko. No nejako to musíme vyriešiť lebo terasu si komármi vziať nenechám, na to sme si takú hypotéku nebrali aby sme sedeli zavretí dnu :D
@anonym_autor aj ja som B.
@anonym_autor super, tak nech tam aj zostanú. Nieže ich pošleš sem 😄😄😄