icon

Ako si vyrobiť malé jazierko na dvore?

17. máj 2025

Kupili sme dom a prerabame skrášľujeme dvor aj všetko.
Napadlo ma spraviť si malé jazierko na dvore.
Pozerala som videá ako na to,aj umelé jazierka v akej cene sú.Priklad majú do 50 eur jazierko 150-250 ml.
Máte niektorá také malé jazierko doma?
Pozerala som aj filtráciu do vody,niekde píšu že netreba dá sa to aj bez filtrácie.Z tohto som jeleň neviem v čom je rozdiel?
Ak by bolo jazierko bez filtrácie dá sa vodu len vypustiť a dopustiť novú čistú, prípadne ako vodu vyčistiť?
Prosím poraďte

martinmmartin
17. máj 2025

jeeezisko, bacorina to bude tak ci tak🙂
Ale komare budu spokojne

kollarovci
17. máj 2025

My máme taketo ale urcite treba filtraciu lebo voda by bola na druhy den zelená.

autor
17. máj 2025
@martinmmartin

jeeezisko, bacorina to bude tak ci tak🙂
Ale komare budu spokojne

@martinmmartin Pýtam sa v čom je rozdiel lebo niekde písali že není potrebna filtrácia.Ked si taký zbehly tak poraď.

autor
17. máj 2025
@kollarovci

My máme taketo ale urcite treba filtraciu lebo voda by bola na druhy den zelená.

@kollarovci Akú máte filtráciu,aká značka je dobrá?Ja sa vôbec nevyznám preto sa pýtam tu či nemá niekto skúsenosti.Videa som pozerala no ešte rozmýšľam ako na to.

kollarovci
17. máj 2025

Cerpadlo ktore taha do umeleho suda a v tom su bazenove gulicky a z tade ide cista voda.A muz hovori ze zaklad je nedat na slnko lebo stale bude zelena voda😉to som pisala co mi diktoval😉On uz skusal vela pripravkov proti riasam uz to chcel zabalit 😀a z tymto nema vobec problem raz za cas tie gulicky operie a ma pokoj.Jazierko je plastove 1000l mali sme aj z foliou ale vzdy to tieklo .

autor
17. máj 2025
@kollarovci

Cerpadlo ktore taha do umeleho suda a v tom su bazenove gulicky a z tade ide cista voda.A muz hovori ze zaklad je nedat na slnko lebo stale bude zelena voda😉to som pisala co mi diktoval😉On uz skusal vela pripravkov proti riasam uz to chcel zabalit 😀a z tymto nema vobec problem raz za cas tie gulicky operie a ma pokoj.Jazierko je plastove 1000l mali sme aj z foliou ale vzdy to tieklo .

@kollarovci Bolo by to v tieni a ja som rozmýšľala len také malé 150-250 ml jazierko.Aj na také malé treba filtrácia?

kollarovci
17. máj 2025

Poslem ti este jednu fotku ako motivaciu😉to mamina si robila do zahrady a ma to z pneumatiky ona tam nema filtraciu ani ryby len tam dava modru skalicu a v pohode .

kollarovci
17. máj 2025

Tie gycove lekna si nevsimaj😀🙈

hanaluteranova
17. máj 2025

O jezirku bez filtrace jsem prave cetla v knize Ekozahrady od Svobody. Je tam popsan postup, ale nevyznam se, jen pisu tip 🙂

autor
17. máj 2025
@kollarovci

Poslem ti este jednu fotku ako motivaciu😉to mamina si robila do zahrady a ma to z pneumatiky ona tam nema filtraciu ani ryby len tam dava modru skalicu a v pohode .

@kollarovci Tiež to vyzerá super.Mozem poprosiť postup na to ako vyrobila z pneu?A čo je modrá skalica čo tam dáva?

kollarovci
17. máj 2025

Musis zohnat traktorove koleso😀zakopat ho vrchnu obruc z pilit da sa folia a napusti sa vodou.Modra skalica je pripravok na postrek hrozna tam sa dava len mala cajova lyzicka voda bude modra ale nemozu tam byt ryby.

autor
17. máj 2025
@kollarovci

Musis zohnat traktorove koleso😀zakopat ho vrchnu obruc z pilit da sa folia a napusti sa vodou.Modra skalica je pripravok na postrek hrozna tam sa dava len mala cajova lyzicka voda bude modra ale nemozu tam byt ryby.

@kollarovci Ďakujem,a voda tam ostáva či aj vymieňa?Nebýva potom špinavá?

kollarovci
17. máj 2025

Ma to rok este nemenila ked zacina byt zelena da tam tu skalicu.

lucik194
17. máj 2025

ak nie je na okoli ina voda (sud s vodou, točka, vodovod) chodi tam strašne vela hmyzu....
detto
nam bez filtracie vydrzalo tyzden, potom bola voda zelena.....

janka_266
18. máj 2025

Keď prerabate záhradu odporucam ako inšpiráciu insta žijte ve sve záhrade a ich ytb kanál flera tv a jazierko, ak myslite take ako z 90tych rokov, tak to nie, radšej si kúpte kortenove pitko(to je okolo 120€) alebo poslúži aj ohnisko z jysku za 45€ a k tomu solárnu fontanu do 10€. Fontána nie je nutná 😀Vodu raz za čas vylejete a máte vybavené bez starosti.

didush27
18. máj 2025

Asi si sa pomýlila, lebo 150-250 ml je veľkosť pohára 😉
Ale platí, že čím menšie jazierko, tým väčšia starostlivosť a opačne..
A tiež ak tam chceš mať rybky, musí byť aspoň meter hlboké, aby v zime nezamrzli a musí tam byť cirkulácia.
My máme v jazierku 4 korytnačky, koi kapre, červené karasy a občas sa stane, že syn niečo malé uloví a šupne tam..
Pre mňa je to relax a pohľad na jazierko je moja televízia. Nič viac mi netreba.

autor
18. máj 2025
@didush27

Asi si sa pomýlila, lebo 150-250 ml je veľkosť pohára 😉
Ale platí, že čím menšie jazierko, tým väčšia starostlivosť a opačne..
A tiež ak tam chceš mať rybky, musí byť aspoň meter hlboké, aby v zime nezamrzli a musí tam byť cirkulácia.
My máme v jazierku 4 korytnačky, koi kapre, červené karasy a občas sa stane, že syn niečo malé uloví a šupne tam..
Pre mňa je to relax a pohľad na jazierko je moja televízia. Nič viac mi netreba.

@didush27 Pardon za preklep 150-250 litrov tam malo byť,ani som si to nevšimla že mobil mi to prepísal.

autor
18. máj 2025

Pozerala som takéto niečo,rozmery má 1,30x0.92 metrov jazierko a potom takéto čerpadlo vodné by stačilo?

autor
18. máj 2025
autor
29. máj 2025

Ahojte, zaujíma ma ešte taká otázka,tie čo máte doma jazierko ako to je v prípade keď prší a naprší do toho dažďova voda to sa potom samé vylieva von?A čo keď v jazierku sú kvety a rybky aj ich dážď vyleje von z jazierka?Možno hlúpa otázka no neviem si to predstaviť

jamidea
30. máj 2025

Pozor, to je dost veda urobit jazierko, co sa ti neskazi. Susedia mali paradne, no plytke a slabu filtraciu. Takze ryby von, vyhlbit, nova technologia a teraz uz maju 10rokov krasne. Vezmi si odbornika