Ako správne presadiť olivovník do väčšieho črepníka?
Dobrý deň, kúpila som si olivovník a chcem ho presadiť do väčšieho črepníka, keďže ešte neprichádza do úvahy, aby som ho vysadila niekde do zeme. chcem sa spýtať či tomu črepníku treba spraviť dierky zo spodku, aby vedela odtiaľ odtekať voda. Ďakujem
Vzdy musi mat odtok, obzvlast u rastlin, ktore su citlive na premacanie. Substrat treba skor chudobny na ziviny, taky co nedrzi vodu, ak pouzijes bezny zahradnicky, tak treba pridat aspon 1/4 keramzitu alebo perlitu. Pri najhorsom pouzit hruby strk
Odtok musí byť
Odtok musí byť
@gypsomilka
@viestta
@glorikarebeka
Ďakujem Vám!
My sme si kupili olivovnik minuly tyzden. Zasadili sme ho do univerzalneho substratu s kamenmi na spodku a dierkami v kvetinaci. Suseda ktora pestuje olivovnik uz niekolko rokov nam poradila ze mame dat substrat pre stredomorske rastliny,lebo inak neprezije. Tak sme ho par dnoch pre istotu presadili do toho substratu
My sme si kupili olivovnik minuly tyzden. Zasadili sme ho do univerzalneho substratu s kamenmi na spodku a dierkami v kvetinaci. Suseda ktora pestuje olivovnik uz niekolko rokov nam poradila ze mame dat substrat pre stredomorske rastliny,lebo inak neprezije. Tak sme ho par dnoch pre istotu presadili do toho substratu
@lululucy dakujem

Ja som nedavno kupila tiez. Vybrala som len kvetinac,muz mi navrtal dole dierky na odtok vody,dole som dala trosku drenaze a hlinu.