Ako správne vytvoriť vyvýšené záhony z dostupného materiálu?
Mate vyvysene zahony? Z akeho materialu? Osvecilo sa Vam? Pripadne dajte foto. Rozmyslame vybudovat dlhy 16m cim by sme oddelili zahradnu cast od travnika. Rozmyslam kupit takyto.... vid foto. Mate niekto?

videla som ze aj z paliet sa da spravit pekny vyvyseny zahon 🙂 je to jednoduche staci popozerat nejake inspiracie na nete mozno pinterest 🙂
Mne sa neosvedcili, pekne ukazu, nemusis sa zohynat, ale rychlo vysychaju a je tam velka spotreba vody.
@adaluc338 meli jsme, ale uz nechceme, musi se to furt zalevat
Mám 2 poznámky. Nerobila by som 16m záhon, je to veľmi dlhé na obchádzanie. Odporúča sa dĺžka tak 3 metre. A po druhé, vyvýšený záhon je úžasný, a vôbec nemusí tak presychat, ak ho urobíš, ako sa má. Čiže všetky vrstvy...na spodok drevo, potom konáre... atď. Keď máš "vyvýšený záhon" vyplnený len hlinou, to je vlastne kvetináč a ten musí riadne presychať.
@adaluc338 my máme z tehál, ktoré sa nám zvýšili a tak muž spravil 2 záhony. Jeden cca 2,5 m dlhý a druhý 5 m. Veľmi sa osvedčili, dnu sme dali rôzne dreva staré, potom konáre, časť konárov sme zostiepkovali, dali pletivo proti hlodavcom a záhon sa využíva stále. Dokonca minulý rok muž spravil kvapkovu závlahu v tom vacsom zahone. V jeseni sme robili betónový plot a ostali nám betóny, tak z nich urobíme tiež záhony.

My sme si robili svojpomocne tuším minulý rok. Tvárnice a hranoly alebo tvárnice a takáto "konštrukcia" obdĺžniková, ktorú zasadíš do nich.