Ako správne vytvoriť vyvýšené záhony z dostupného materiálu?
videla som ze aj z paliet sa da spravit pekny vyvyseny zahon 🙂 je to jednoduche staci popozerat nejake inspiracie na nete mozno pinterest 🙂
Mne sa neosvedcili, pekne ukazu, nemusis sa zohynat, ale rychlo vysychaju a je tam velka spotreba vody.
@adaluc338 meli jsme, ale uz nechceme, musi se to furt zalevat
Mám 2 poznámky. Nerobila by som 16m záhon, je to veľmi dlhé na obchádzanie. Odporúča sa dĺžka tak 3 metre. A po druhé, vyvýšený záhon je úžasný, a vôbec nemusí tak presychat, ak ho urobíš, ako sa má. Čiže všetky vrstvy...na spodok drevo, potom konáre... atď. Keď máš "vyvýšený záhon" vyplnený len hlinou, to je vlastne kvetináč a ten musí riadne presychať.
@adaluc338 my máme z tehál, ktoré sa nám zvýšili a tak muž spravil 2 záhony. Jeden cca 2,5 m dlhý a druhý 5 m. Veľmi sa osvedčili, dnu sme dali rôzne dreva staré, potom konáre, časť konárov sme zostiepkovali, dali pletivo proti hlodavcom a záhon sa využíva stále. Dokonca minulý rok muž spravil kvapkovu závlahu v tom vacsom zahone. V jeseni sme robili betónový plot a ostali nám betóny, tak z nich urobíme tiež záhony.

My sme si robili svojpomocne tuším minulý rok. Tvárnice a hranoly alebo tvárnice a takáto "konštrukcia" obdĺžniková, ktorú zasadíš do nich.