Ako účinne bojovať proti muchám na terase?
Ahojte. Kúsok od nášho domu vyvážajú hnoj. Minulý rok sme denne v dome zabili 100 múch a to nepreháňam, všade máme sieťky, na ktorých tie špiny sedia a cakaju.deti samozrejme behaju a púšťajú ich dnu, hoci zatvárame. Viete poradiť niečo fakt účinné? Ideálne von na terasu, lebo ani tam sa nedá fungovať. Keď sme grilovali, dali sme tie lepiace pásky a behom 5 min boli plné. Fakt neskutočne koľko tu toho je. Asi nemám šancu ich vyzabijat, skôr niečo čo by ich účinné odsudzovalo, alebo teda zabíjali vo veľkom množstve 😆 ide ma z nich poraziť aj teraz mi jedna špina sedí na telefóne 😅
Levanduľa smrdí väčšine hmyzu (aj muchám) pripadne ešte aj rozmarín. Takže rôzne oleje, spreje, alebo samotnú levanduľu/rozmarín (aj sušené) všade kde sa dá položiť polož. 🙂
@denkabemommy ďakujem, tento rok sme zasadili levanduľu pred dom, aj susedia majú, aj tie smradľavé žihľavy sme podávali, ale ešte je to všetko malé a neúčinné. Aj keď tazko porovnať, koľko by tu toho bolo bez týchto rastlin
Skús si to dať priamo na terasu, možno aj v kvetináči na stôl
My sme to mali našťastie len jeden rok, ale môžem ti povedať, že levanduľa a všetko podobné nepomôže. Pri takomto množstve je to nič. No trochu pomohol postrek proti lietajúcemu hmyzu, okolo okien, dverí, celú terasu, altánok, všade možne sme to dali.
Asi by som dala na terasu jemne priehladne zavesy, aby tam nemohli vletiet 🤔
@erik41 čo myslíš? Nič za 9€ tam nevidím a túto modrú lampu sme mali. Za tri dni sa tam chytili asi tri muchy,aj to neviem či tam neboli z predchádzajúceho roka
@erik41 čo myslíš? Nič za 9€ tam nevidím a túto modrú lampu sme mali. Za tri dni sa tam chytili asi tri muchy,aj to neviem či tam neboli z predchádzajúceho roka
@anonym_autor Asi už dali dole z predaja, neviem. Ale neviem či presne túto lampu, my sme ju doma používali a boli sme spokojní. Záleží od výrobcu si myslím.

Levanduľa smrdí väčšine hmyzu (aj muchám) pripadne ešte aj rozmarín. Takže rôzne oleje, spreje, alebo samotnú levanduľu/rozmarín (aj sušené) všade kde sa dá položiť polož. 🙂