Ako vybrať ideálny altánok do záhrady?
Ahojte, zvazujeme tento rok kupu altanku a kedze je to dost velka investicia, chceme si byt isti, ze kupime dobre, aby sme nebanovali. Nevieme si dat rady s dvoma vecami:
1. Musi byt to "zabradlie" plne, vyplnene doskami (teda ta cast, ktoru mate za chrbtom, ked sedite) alebo tam mozu byt aj medzery? Bude cez to neprijemne fukat, ak to nebude plne?
2. Mate skusenost aj s 6 alebo 8uholnikovym altankom, ktory ma 2 steny plne a mate tam v kutiku akoby letnu kuchynku a zvysok priestora vyplna stol a sedenie?
Chceli by sme to takto skombinovat, no nenasla som ziadnu inspiraciu, ziadne konkretne fotky a kazdy stolar, ktoreho oslovim, pyta nakres.
Dakujem krasne ❤️
To nevyriesis. Steny/polsteny bez medzier budu jednak nepekne a v horucave vam tam bude dusno. Cez steny s medzerami zas rano a neskor vecer (a/alebo jar a jesen) bude tahat od chrbta. Kamarat ma mensi 8 uholnik so stolom v strede a v letnej sezone musi slnecne strany zaplachtovat (stacili by hrubsie textilne rolety), aby sa tam dalo vydrzat.
Na jar/jesen alebo chladne rana/vecery je zas slnko ziaduce atd.
Kompromis vidim v estetickych prevetranych stenach/polstenach s nejakym tienenim (roletami zvonku) po celej vyske.
Proti slnku, vetru su idealne screenove rolety.
https://www.pohodanaterase.sk/rolety/
no, ale my máme altánok hneď za domom, preto je v tieni

ahoj, tak mi to máme riešené takto, že spodná časť je plná a horná je mriežkovaná, príjemné tam pofukuje, máme síce štvorec, ale skús popozerať na nete, určite sa inšpiruješ.
Ozaj a určite otvorenú stranu nedávajte v smere - oproti - západu slnka - to tam bude fakt horúco.