icon

Ako vyriešiť pretekanie vody z odkvapového žľabu?

matkojakubov
26. jún 2024

Zdraviˇm potreboval by som radu ako ste alebo ako by ste vyriešili pretekanie vody zo žľabu pri daždi. Ide o to že pri silnejších dažďoch ten nával vody nestíha žlab rozložiť do strán a začne šlahať cez roh. Ak náhodou niekto máte nejakú radu prosím poraďte. Má sa tam betónovať terasa a pri dažďoch by bola vždy plná vody.prikladám foto
Ďakujem za radu

Ako vyriešiť pretekanie vody z odkvapového žľabu?
viestta
26. jún 2024

Spytaj sa na Modrej streche, tam ti skor poradia

tina5959
26. jún 2024

@matkojakubov Možno urobiť dolu zvod, aby voda odtiekla.

tina5959
26. jún 2024

@matkojakubov My to máme tak isto,práve sme nad tým rozmýšľali. Ale dole je chodník, zámková, tak to vsiakne tu vodu. No tento rok nejako veľa prší.

egonsk
26. jún 2024

Neni nahodou slabo nadimenzovany ten zlab? Ludia si radi davaju uzke zlaby, aby to nevyzeralo, ze tam maju zaveseny konsky valov, ale potom im nestihaju pri silnejsom dazdi, ked nemaju viacero priebeznych zvodov. Pripadne je aj vyspadovany?

matkojakubov
autor
26. jún 2024

@egonsk vyspádovaný je dobre len zo strechy ked sa tá voda rozbehne a narazil do toho rohu v žlabe tak hned vyleti von

h2
26. jún 2024

@matkojakubov Možno by som skúsila na strechu pripevniť nejaké lišty, ktoré by tú vodu rozdelili naľavo a napravo, aby sa vyhla tomu rohu. Neviem, či som to vysvetlila tak, aby sa dalo pochopiť, ako to myslím.

egonsk
26. jún 2024

@matkojakubov Aha .. ked ho nevytapa, tak ok. No su aj hranate zlaby 😉 Ale asi to moc nepomoze... len ma prave napadlo, ze su take rohove kvetinky aby sa tam voda nevyprskavala von ... neviem ako sa to vola, ale urcite si videl na niektorych domoch, kostoloch, atd...

matkojakubov
autor
26. jún 2024

@h2 áno pochopil som tiež som nad tým roymýšlal

egonsk
26. jún 2024

@matkojakubov taketo nieco ... je to zachytavac vody.. taka "kvet8nka" do rohu...

matkojakubov
autor
26. jún 2024

@egonsk videl ale neviem ako to nájsť na internete😂

h2
26. jún 2024

@matkojakubov Takto som to myslela, že by to mohlo byt umiestnené (tie čierne čiary):

egonsk
26. jún 2024

@matkojakubov zachytavac vody do uzlabia ... tak sa tomu vravi.

matkojakubov
autor
26. jún 2024

@egonsk pozriem ďakujem zatiaľ.