Ako zabrániť masívnemu opadávaniu listov fikusu?
ahojte..co mam robit s fikusom(lyrata) ked masivne zacali opadavat listy?vdaka
Tiez ked sa zacalo kurit tak nezvlada suchy vzduch v zime.
musis rosit listy alebo ho postavit na velku misku kde su kamienky aby na kamienkoch stal a do misky potom vodu ale aby fikus stal na kamienkoch nad vodou a udrzovat hladinu . Com vacsia tym lepsie
Nieco sa zmenilo - ako pisu baby bud kurenie alebo si ho premiestnila?
Nieco sa zmenilo - ako pisu baby bud kurenie alebo si ho premiestnila?
@bg92 praveze je furt na jednom mieste od jari a ma svetle miesto..a polievam trochu,len tak akurat raz tyzden
Tiez ked sa zacalo kurit tak nezvlada suchy vzduch v zime.
musis rosit listy alebo ho postavit na velku misku kde su kamienky aby na kamienkoch stal a do misky potom vodu ale aby fikus stal na kamienkoch nad vodou a udrzovat hladinu . Com vacsia tym lepsie
@martinmmartin dik
@bg92 praveze je furt na jednom mieste od jari a ma svetle miesto..a polievam trochu,len tak akurat raz tyzden
@petronela52 tak ja neviem.. Ale mne každoročne doma aj v práci v zime opadá takmer trištvrte listov. Potom dorastajú nové. Za mňa normálny proces.
@martinmmartin dik
@petronela52 aj raz za tyzden moze byt vela vody, polievat treba az vtedy, ked je subsrat preschnuty a davat pozor aby voda pod kvetinacom nestala
Mne tiez viac opadavaju pred zimou. Potom pred jarou zostriham a rastu znova

Buď ma vela vody alebo je na prievane. Znížiť zálievku a nevetrať oknom, ktoré je v jeho blízkosti