Dobrý deň,
neviem kam sa mám obrátiť s pomocou o môj Ficus.
Kúpila som ho v Kauflande ( prvé dva týždne mal asi šok a nerástol..spodné listy mal malilinké a chytali tmavé obruby tak som ich dala preč, mysliac si že mu pomôžem ( presadila som ho do nového čerstvého substrátu a trošku poliala..a nejako hynie (( spodný list začal uprostred mäknúť a akoby plesnivieť, list nad ním chytá tu tmavú obrubu..čo s ním? Keby po šoku nebol schopný ťahať vodu začnú korene hniť, čo sa asi stalo, ale čo teraz? Znova presadiť a už nepoliať? Čo s tými “zlými” listami? Poraďťe mi prosím skúsené pestovateľky.
Vopred srdečne Ďakujem
Lucia
Z marketov kvety, byliny dlho nevydržia. Lepšie je kúpiť v záhradných centrách, kvetinárstvach, ktoré sú šlachtené a vydržia navždy.
V hypermarketoch nikdy nekupovať kvety, záhradníctvo na to špecializované, tiež nie žiadne obi a podobne kde to hodia, o to sa treba vedieť starať, podľa mňa tento už dožil
Ja mám všetky kvety z Ikei a veľmi sa im darí.
@labkosuch nám pekne rástol v chodbe, nebolo tam veľa svetla, mal krásne zelené listy.
Tie listy sú choré. treba ich odstrániť. Akoby spálené.
Odrež len pri konci listu, zostane tam kúsok stopky a z toho ti vyrastie výhonok s listami. Daj pod to papier, lebo také lepkavé mliečko tečie. To je v pohode.
@labkosuch