icon

Ako zastaviť rast vňate na uskladnenej mrkve?

chrobacik41
11. nov 2025

Ahojte všetci, idem sa opýtať, uskladnili sme mrkvu do piesku, do pivnici( kamennej) a začala vyháňať zelenú vnat, je pomerne teplo, aj minulý týždeň bolo teplo ráno bolo v pivnici 6 stupňov, a 90%vlhkosť. Zvykneme pivnicu aj vetrať. Co teraz mam tu vnat poodstrihovať?ono predtým sme ju skladovali vo vodovodnej šachte ktorá je vyššie osadená ako tá pivnica, ale aj tam nám to robilo ze vyhnala vňať, to vlastne uz 3 rok tak, ale som si myslela že v tom piesku to tak nebude robit.Ďakujem za rady

lujziana44
11. nov 2025

Ja by som sa z tej vňate tešila 😀 Veď to vieš vždy zužitkovať. Ja ju dávam takmer do každej polievky.

viestta
11. nov 2025

je jej teplo, tak rastie, kym nebude chladnesie tak rast bude

anonym_736d6d
11. nov 2025
@lujziana44

Ja by som sa z tej vňate tešila 😀 Veď to vieš vždy zužitkovať. Ja ju dávam takmer do každej polievky.

@lujziana44 mrkvovu? Petržlenovú a zelerovu davam, ale mrkvovu nie

viestta
11. nov 2025
@anonym_736d6d

@lujziana44 mrkvovu? Petržlenovú a zelerovu davam, ale mrkvovu nie

@anonym_736d6d aj mrkvova je jedla, dokonca ked ju vyvaris vo vyvare, tak prida viac chuti ako samotna mrkva. Dokonca aj kalerabove listy sa pouzivaju do salatov

chrobacik41
autor
11. nov 2025
@lujziana44

@lujziana44 my dávame vňať z mrkvy zajačikom mrkva samotná im moc nechutí ale vnat po tej sa zapráši jedna radosť 😀

anonym_736d6d
11. nov 2025
@viestta

@anonym_736d6d aj mrkvova je jedla, dokonca ked ju vyvaris vo vyvare, tak prida viac chuti ako samotna mrkva. Dokonca aj kalerabove listy sa pouzivaju do salatov

@viestta kalerábovy list, aj kelovy, por dávam, mrkvovu vnat som este neskusila