Aký záhradný domček odporúčate na uloženie nástrojov?
Ahojte, chcel by som poradit pripadne osobnu skusenost chcem zahradny domcek za domom na ukladanie veci ako kosacka ,naradie a bicykle v rozmere aspon 3x3 metra, mate nieco s cim ste spokojny, coby ste odporucili? Dakujem pekne
@puplatko ja už by som teraz chcela plechový, ale s oknom. Muz ten domček už 2 x natieral, aby bol pekný a drevo nebolo zničené tak skoro.
@margotka17 Tak to zase nie je toľko roboty si myslím, keď treba ten domček natrieť. Však nerobí sa to každý rok alebo nedajboh ešte častejšie. Mne plechový domček evokuje to, že to bude ako sauna.
@manqua Jasné, že by sa našla fotka 🙂 Takto posielam aspoň niečo. Ja som antitalent na fotenie, ale pre predstavu hádam postačí 🙂
@veroniak12 mohla by som vidiet ako vyzera tento domcek vo vnutri, prosim? 🙂 ak mas nejaku fotku.
@margotka17 Tak to zase nie je toľko roboty si myslím, keď treba ten domček natrieť. Však nerobí sa to každý rok alebo nedajboh ešte častejšie. Mne plechový domček evokuje to, že to bude ako sauna.
@zdenusa4 raz ročne natiera, ale aj v drevenom je horúco.
@zdenusa4 raz ročne natiera, ale aj v drevenom je horúco.
@margotka17 ano je, ale nie tolko ako v plechovom. plechovy sa aj rychlejsie vyhreje a je tam proste teplejsie. to je fyzika 😀 dreveny "izoluje". este keby bol ten plechovy nejak zaizolovany, ale to sa asi pri takychto domcekoch ani nerobi.
@adiranka to by som aj ja prijala 🙂
@margotka17 ano je, ale nie tolko ako v plechovom. plechovy sa aj rychlejsie vyhreje a je tam proste teplejsie. to je fyzika 😀 dreveny "izoluje". este keby bol ten plechovy nejak zaizolovany, ale to sa asi pri takychto domcekoch ani nerobi.
@adiranka to by som aj ja prijala 🙂
@kellypiu myslis, ze sa na zahradne domceky nedava izolacia? podla mna urcite ano. pokial to ma sluzit primarne len na odkladanie naradie, tak asi netreba, ale ak by sa tam clovek chcel aj nejako zdrziavat, ze tam mas aj nejake to sedenie, tak to istotne treba.
@kellypiu myslis, ze sa na zahradne domceky nedava izolacia? podla mna urcite ano. pokial to ma sluzit primarne len na odkladanie naradie, tak asi netreba, ale ak by sa tam clovek chcel aj nejako zdrziavat, ze tam mas aj nejake to sedenie, tak to istotne treba.
@henrikir Kupovat domcek akoze cisto len na to, aby mi stal na zahrade a odkladala som don naradie mi pride zbytocne. Vsak ked uz tak, preco vyriesit vacsi domcek o nieco, aby aj na nieco ine sluzil a nie len ako odkladisko. Aspon teda my sme tak spravili 🙂
@veroniak12 mohla by som vidiet ako vyzera tento domcek vo vnutri, prosim? 🙂 ak mas nejaku fotku.
@adiranka Posielam 🙂 Ale to je ešte keď to bolo čerstvo spravené. Už je ten priestor zapratanejší 😀
@adiranka Posielam 🙂 Ale to je ešte keď to bolo čerstvo spravené. Už je ten priestor zapratanejší 😀
@veroniak12 a čo všetko tam dávate? využívate to tam aj na niečo iné ako odkladanie bordelu? 😀
@veroniak12 krasny domcek 🙂 tiez by som na nejaky taky pristala. aj ho citit drevom? vies, ked tam vojdes, alebo teda ked bol novy. ja to milujem 🙂 manzel by chcel taky ten plechovy kupovat, ale to som zasadne proti.
@veroniak12 a čo všetko tam dávate? využívate to tam aj na niečo iné ako odkladanie bordelu? 😀
@sixiti No jasnééééé, to by ma porazilo, keby to bolo len na odkladanie bordelu. To sa snažím, aby sme nikde nemali a nie ešte aby sme preň zvlášť kupovali domček 😀 Akože sú tam veci na sedenie na von, ale máme to aj tak, že v prípade núdze sa dá posedieť aj v domčeku. Sú tam odložené samozrejme aj nejaké veci, ale všetko s mierou 🙂
@veroniak12 krasny domcek 🙂 tiez by som na nejaky taky pristala. aj ho citit drevom? vies, ked tam vojdes, alebo teda ked bol novy. ja to milujem 🙂 manzel by chcel taky ten plechovy kupovat, ale to som zasadne proti.
@lucpro1 Keď bol nový tak úplne, ale tak postupne si zvykneš na to a už to tak nevnímaš 🙂 No plechový to vôbec, to som ani ja nechcela, taký kontajner voľajaký 😀
@veroniak12 cize vy ste asi mali hned jasno v tom, ze budete dreveny domcek kupovat, co? ja budem musiet nejak toho mojho spracovat, ze toto bude lepsia volba. len neviem, kde zacat. to, ze sa mi viacej paci, to asi neprejde len tak 😀
@veroniak12 cize vy ste asi mali hned jasno v tom, ze budete dreveny domcek kupovat, co? ja budem musiet nejak toho mojho spracovat, ze toto bude lepsia volba. len neviem, kde zacat. to, ze sa mi viacej paci, to asi neprejde len tak 😀
@lucpro1 nevydrzi ale taky plechovy dlhsie a viacej ako dreveny?
@veroniak12 no ved ano, ale taky ten pocit, ked je domcek novy. ved vies, ako som to myslelaaaa 🙂 a kolko vas vysiel? aky je velky?
@klarik707 toto ja presne neviem, to je asi skor otazku na veroniak, ked tak. ale podla mna je to dost podobne. vsak vsetky tie materialy a osetretnia, upravy v dnesnej dobe sa uz robia tak, aby to vydrzalo.
@klarik707 to sa mna nepytaj 😀 ale podla toho, co baby pisu, tak asi ani nie.
sikulky ste dievcata, ze viete taketo veci 🙂
@lucpro1 @lucpro1 haha no vidis, aspon mas podklady, ked pojdes "spracovavat" toho svojho 😄
Ja si myslim, ze v dnesnej dobe, ked su drevene domceky dobre osetrene a postavene z kvalitneho dreva, tak musia vydrzat roky. A navyse mas ten pocit tepla, utulna a prirodneho materialu, co ti plech nikdy neda.
@lucpro1 No jasné, u nás to bolo tak, že som si vopred zistila plusy aj mínusy a potom sme si sadli s manželom a prešli to spolu. Keď máš argumenty v rukách, ide to ľahšie 🙂 Pri drevenom domčeku vieš vytiahnuť napríklad lepšiu tepelnú izoláciu, zdravšiu mikroklímu, ekologickejší materiál a aj to, že nepôsobí tak „studeným“ dojmom ako plechový.
@veroniak12 no ved ano, ale taky ten pocit, ked je domcek novy. ved vies, ako som to myslelaaaa 🙂 a kolko vas vysiel? aky je velky?
@klarik707 toto ja presne neviem, to je asi skor otazku na veroniak, ked tak. ale podla mna je to dost podobne. vsak vsetky tie materialy a osetretnia, upravy v dnesnej dobe sa uz robia tak, aby to vydrzalo.
@kellypiu Ja som si neni istá, či sa to tu môže, ale skúsim. Takto ti to pošlem https://chatkylemon.sk/zahradne-domceky/domceky... a môžeš si pozrieť presne, čo je to za domček. Asi je to takto jednoduchšie, ako to rozpisovať všetko 🙂
@michellia nie je to tak, ze si to potom musis ty zabezpecit? vies, ze uz ked je ten domcek postaveny, ze potom sa niecim ponatiera...
@veroniak12 tomu verim 😀 tiez sa do takychto subojov pustam iba vtedy, ked som pripravena a vyzbrojena dobrymi poznamkami a argumentami 😀 ta zdravsia mikroklima akoze skrz to, ze je to drevo, je to prirodne atd?
my mame od Gardeonu, aj s murovanym zakladom, spokojnost, ale investicia bola tak do 8000 ? aj so zakladovou doskou, sme velmi spokojni
@zuzana76 Vyzerá to fajn, ale to už aj celkom investícia by som povedala. A aký je veľký? Domček je ale potom plechový, či? Neviem, či Gardeon robí aj murované....
@zdenusa4 on je vyskladany zo 4 stien, to nam hotove doviezli a tu dali dokopy, je to taky sendvič, zvnutra plech a zvonku akoby stierka. My ho mame aj vyhrievany a vnutri taku liatu epoxidovu podlahu. je naozaj fajn, ale ano, vyssia cena.
My mame domček ba mieru z takej sendvičovej konštrukcie. Nie je tam horúco v lete a v zime totálna kosa. Netreba sa o to nejak starať, je to odolné. Ale teda my to mame na mieru. Či sa to dá kúpiť bežne, neviem

@margotka17 A nie je ten plech predsa len lepšia voľba, nakoľko drevo neustále pracuje a aj keď prší, tak môže po nejakom čase oškaredieť?
@puplatko ja už by som teraz chcela plechový, ale s oknom. Muz ten domček už 2 x natieral, aby bol pekný a drevo nebolo zničené tak skoro.