Borovica čierna začína hnednúť. Ako ju zachrániť?
Prosím vás ak je tu nejaký záhradkár, mám malý stromček borovice, kúpený pred pár týždňami. Zatiaľ je v črepníku, budem ho presádzať von keď to bude možné, akurát máme rozbagrovaný pozemok. Z toho čo som si ale čítala na internete by borovička mala byť schopná prežiť aj v črepníku nejaký čas. Dokonca poznám pána ktorý má takú doma dnu už tretí rok, a darí sa jej.
V priebehu týždňa/dvoch som si všimla že ihličie začalo hnednúť od spodu od stredu. Dala som ju teda apson na balkón nech je von, ale stále sa to šíri. Bojím sa že mi skape.
Neviete čo by to mohlo byť? Čo robiť ináč? Ako ju zachrániť?
Polievam ju asi menej ako raz za týždeň, teraz ako je von tak to nechávam skôr na dážď. Snažím sa aby mala vlhkú pôdu. Nemyslím si že má málo alebo veľa vody. No možno? Neviem. Prosím pomoc

Skús horkú soľ - kúpiš v záhradkárstve. To žlté ihlicie opadne, ale potom narastie nové. Nám tak na jeseň začala žltnut veľká borovica v záhrade, tak som dala horkú soľ a postrek proti cicavemu hmyzu, no a teraz na jar sme zistili, že zregenerovala.

Myslim si, ze odchadza od korenov, ked si ju mala v tom obale nemala si kontrolu nad tym, ci nestoji vo vode.