icon

Čím nahradiť tuje pre rýchlo rastúce súkromie na záhrade?

slovaskab
21. apr 2025

Poprosím Vás majiteľov záhrad a predzahradok. Mame vstup do dvora zatravňovacky cca 3 metre a potom posadené tuje ( ktoré odchádzajú - je mi jasné, sledujem relácie, tak mi nepíšte, že už z roka na rok ich tu nebudeme ani pestovať, keďže škoda si ich našiel) 😬.. Keďže boli vysoké cca 4 metre využili sme ďalšiu časť za nimi na taky posed, kde mame ratanove, sukromnsedenie. A moja pomoc je, keď mi napíšete nejaký druh rastliny, alebo kríkov, ktoré by sme mohli nahradiť namiesto tují, aby tam bolo to súkromné sedenie keďže bez toho je 4 metre výhľad na ulicu. Hlavne aby to bolo tychlorastuce.
Ďakujem veľmi krásne za návrhy, budem rada, keď pripnete aj foto.

Strana
z2
diannas
2. máj 2025
@doriiis

Jo.Aj moje tuje pôjdu do teplých krajín.Som s tým zmierená.Ja miesto nich planujem nasadiť Cyprusovec leylandsky.Vyzera podobne ako tuja,rastie rýchlo a údajne nemá škodcov.V okoli ho vidavam často a vyzerá pekne

@doriiis ma uz aj on škodcov radsej nesad

diannas
2. máj 2025

@slovaskab brest alebo vavrinovec

doriiis
2. máj 2025
@diannas

@doriiis ma uz aj on škodcov radsej nesad

@diannas ...nesadim nič zatiaľ.Zatial sa tuje držia.

diannas
2. máj 2025
@doriiis

@diannas ...nesadim nič zatiaľ.Zatial sa tuje držia.

@doriiis mne uz začali pomaly odchádzať kazdy den daky konár musim odstrihnúť tak som zatial pomedzi ne posadila brest nech to potom nemame uplne prázdne

doriiis
2. máj 2025
@diannas

@doriiis mne uz začali pomaly odchádzať kazdy den daky konár musim odstrihnúť tak som zatial pomedzi ne posadila brest nech to potom nemame uplne prázdne

@diannas ....ja však musím nájsť niečo ihlicnate miesto tých tuji.Nechcem tam listnaté nic

Strana
z2