icon

Čo plánujete sadiť na záhon alebo do záhradky?

martakop
26. feb 2024

Ahojte, tie, čo máte záhon, záhradku, čo plánujete sadiť? Čo sa vám osvedčilo pestovať? Prezeram si zásobu semiačok a premýšľam, čo ešte dokúpiť.
Ja zvyknem mrkvu, petržlen, reďkovku, cviklu, kaleráb, šalát, kôpor, tekvice rôzne, cuketu.
Ktorú odrodu tekvice mate obľúbenú a dobre sa pestuje?

Strana
z2
viestta
26. feb 2024

@vafinka ano aj uhorky, cibulu, cesnak, vinic, broskyne, jablone. Na skocky recept nemam, ani na molice.

dominikamacakova
26. feb 2024

@viestta prosím ťa koľko miesta musí mať tá trojica tekvica, kukurica, fazuľa 🙈

viestta
26. feb 2024

@dominikamacakova vsetko v jednej jamke. Ja sadim jednu sadenicu tekvice, 3 kukurice a 6 fazuli a medzi jamkami nechavam cca meter. Jamka taka vacsia aby sa tam vsetko zmestilo a netlacilo, motykou vykopem do prostriedku strcim tekvicu okolo nej do kruhu strcim sadenice kukurice a medzi to fazule a zasypem hlinou

dominikamacakova
27. feb 2024

@viestta to vážne? 😮 Super, tak ušetrím miesto. A kedy to sadíš? Myslím dátum 🙂

zuz0110
27. feb 2024

Ja pestujem na balkone. Uz je vonku redkovka, salaty a baby spenat. Zachvilu pridu nove staleplodiace jahody a predpestovavam prave mesacne jahody. Z ovocia mame este kanadske cucoriedky. Okrem toho budu kaleraby, papriky, uhorky, tyckove male rajcinky (3 odrody). Plus bylinky - pazitka, bazalka, tymian, petrzlenova vnat. A k nim prospesne kvety.

viestta
27. feb 2024

@dominikamacakova tekvice a kukuricu vysievam niekedy po 10. aprili, vysadzam ich vtedy ked nehrozia majove mrazy

jana_eyre_2
27. feb 2024

Len uhorky a chcem skúsiť acokcu, dostala som od kolegyne semienka a vraj je to chuťovo niekco medzi uhorkou a paprikou.. tak vyskúšam snáď to vyrastie..

vafinka
10. mar 2024

@viestta prosím ťa máš skúsenosti aj s pestovaním poru? Mám doma albos odrodu ,s tým že by som doma vypestovala ako priesadu a koncom mája von?

viestta
10. mar 2024

@vafinka por nepestujeme, kvoli minerke porovej. Vsetky pokusy v minulosti skoncili cervivym porom. Tolko je s tym roboty a nakoniec to skonci v komposte.

vafinka
10. mar 2024

@viestta jasne chápem

Strana
z2