Čo robiť, keď dracene opadávajú listy?

3. apr 2025

Ahote žienky. Prosím poraďte mi, čo s dracenou, začali jej opadávať listy až časť tak úplne prehlo. Mám ju presadiť, alebo čo? Polievam ju raz za dva týždne.

autor
3. apr 2025

Pridávam foto

viestta
3. apr 2025

Kontrolujes po zalievke ci pod kvetinacom nestoji voda. Draceny su haklive na premocene korene. Mozno aj tvoja ma ten problem

autor
3. apr 2025

@viestta nestojí, to kontrolujem, ale neviem, či nehnijú korene predsa len..asi ju presadím

nelca84
3. apr 2025

Vyzera, ze je premocena. A ked pises, ze ju prehlo, tak kmen je napity vodou a zmakol, cize hnije. Skus ho jemne stlacit, asi bude makky.

autor
3. apr 2025

Zajtra hned pošlem muža kupiť hlinu. A viete mi poradiť, aká bude najlepšia?

viestta
3. apr 2025

staci substrat pre izbove rastliny a pridat 1/4 perlitu na vylahcenie

nelca84
3. apr 2025

Ja velmi neverim, ze sa ti ju podari este zachranit ak je uz taka napita, ze jej prehlo kmen

diewcatqoo
3. apr 2025

Mojej sa stalo to iste. Presne ako mas na obrazku. Nebola to moja prva dracena v zivote, na 100% nebola preliata. Skusila som ju aj presadit a nic, opadali vsetky listky, uz som ju nezachranila.
Potom som tak nad tym premyslala, ze cim to asi mohlo byt a jedine, na co som prisla, bolo, ze som ju asi mesiac predtym, nez sa toto zacalo s nou diat, posunula o kusok dalej, nez bola povodne. Tak mozno u nas to bolo kvoli zmene polohy. Aj ked teda posunula som ju fakt len o kusok. Dovtedy som si myslela, ze draceny su nesmrtelne 🙂

autor
3. apr 2025

@diewcatqoo taknja som ju nepresúvala, od začiatku je na tom istom mieste.

autor
3. apr 2025

@nelca84 ale ona má 3 časti, táto je najmenšia, tak prípadne uvidím a keď sa bude dať, oddelím ju od tých dvoch. Za pokus to stojí, vyskúšam, uvidím.

lucialucy43
5. apr 2025

Dracena má vcelku rada vlahu ale zasa nie príliš v zimnych mesiacoch stači raz za tyždeň pokiať