Je to tekvica alebo cuketa?
Svokor mi dal semiacka a teraz sam nevie ci je to tekvica ci cuketa 🤭😃

Tekvica, este bude rast
@anonym_autor skor tekvica.
Cukina. Len je prepelená.
Cuketa. Aj my máme všelijaké
vyzera to na nejaku pokrizenu cuketu. Cukety aj tekvice su velmi promiskuitne a ak su to jeho vlastne semienka, tak je celkom mozne, ze sa to pokrizilo kadejako.
@viestta 🤭🤭🤭
@senta_sofia ved to, ze som z toho jelen
@anonym_autor ber to tak, ze kazda tevica je jedla, niektore chutnejsie, niektore maju menaj duziny, ale jedle su vsetky
@anonym_autor ja mam tiez nieco zlte, take hruskove, nesadila som nic, takze bud zisla hokaido z vyhodenych semienok alebo nieco, co nezislo minuly rok. Uvidis na jesen.
@anonym_autor Prikláňam sa k alternative tekvica 😉
@anonym_autor ja mam tiez nieco zlte, take hruskove, nesadila som nic, takze bud zisla hokaido z vyhodenych semienok alebo nieco, co nezislo minuly rok. Uvidis na jesen.
@senta_sofia veru tak aspon miniem do prikrmov pre malinku 🙈
My mame take cukety, aj zelene aj oranzove/zlte. Videla som take uz aj v obchode.
@brest9
@senta_sofia joj, ja som na 3 razy sadila, co mi to zozrali furt slimaky, aj teraz mi chodia obzierat, 3 asi budu pekne cukety, 2 mi odhnili este na rastline, ked boli mini...ale zatial mam len provizornu zahradku, je tam iba trava a maly kusok som si porylovala, lebo som cosi chcela zasadit.
A tebe zide same a nezozeru slimaky 🙃😅
@brest9
@senta_sofia joj, ja som na 3 razy sadila, co mi to zozrali furt slimaky, aj teraz mi chodia obzierat, 3 asi budu pekne cukety, 2 mi odhnili este na rastline, ked boli mini...ale zatial mam len provizornu zahradku, je tam iba trava a maly kusok som si porylovala, lebo som cosi chcela zasadit.
A tebe zide same a nezozeru slimaky 🙃😅
@nevenka co ti poviem, uhorky sme aj podsadzali, lebo nezisli, konecne zacali v juni rast a uz schnu 😀 takze radsej nech to rastie takto neplanovane, aspon nie som nasrata
@anonym_autor je to cuketa, pôvodne žltá, ale bola F1, čiže kríženec tata a mama. Svokor z nej vzal semiačka, ale v druhej línii si už pôvodné vlastnosti nedrží, takže cuketa sa bude podobať buď na mamu, alebo na tatu, alebo na kríženec z ktorého vzal semená. Je veľmi málo nehybridných odrôd cukiet a tekvíc a veľmi rady sa medzi sebou krížia. Pokiaľ nie je nehybrydná odroda, semená radšej vyhodiť, potom nikto nevie, čo z toho bude..
@nevenka co ti poviem, uhorky sme aj podsadzali, lebo nezisli, konecne zacali v juni rast a uz schnu 😀 takze radsej nech to rastie takto neplanovane, aspon nie som nasrata
@senta_sofia ja to nestriekam a chcela som skusit tu mudru hubu, aby ich nechytala plesen, ale toto pocasie...schnu podla mna z tej plesne, no co uz...
@anonym_autor Tiez mi to pripada ako pokrizena cuketa. Treba potom dat pozor, ci nebude horka, tieto krizence niekedy tak dopadnu a je to jedovate.
@anonym_autor nuž dnes je možné všetko. Asi je to vuketa, ktorá sa ale identifikovala ako tekvica. Každopádne, jedlé to bude 😁

vyzera to na nejaku pokrizenu cuketu. Cukety aj tekvice su velmi promiskuitne a ak su to jeho vlastne semienka, tak je celkom mozne, ze sa to pokrizilo kadejako.