icon

Kde kúpiť rastliny online za dobré ceny?

18. mar 2024

Ahojte. Poraďte prosím nejakú overenú stránku, záhradníctvo s e-shopom, s ktorym ste boli spokojní.
Lumigreen je určite dobrý, len tie ceny.. 😒

magic08
18. mar 2024

starkl. Podla mna je najlepsie ist nakupovat priamo do predajne. Cez internet, neviem co ti pride a v akom stave. Ja som parkrat objednala aj zo starkl aj lumigreen, nieco prezilo a nieco nie

autor
18. mar 2024

@magic08 nemám možnosť ísť osobne, preto sa pýtam online, na starkl som čítala dosť zlých recenzií

petronellla87
18. mar 2024

Ja chodím do Veselého do Plantexu, myslím že by majú aj eshop

simca06022011
18. mar 2024

no ja teda som za zahradne veci = osobny nakup, starkl mam do dnes v zahrade veci v pohode. S jemnymi kvetmi ozdobnymi je ot kadejake.. prisli niektore dost posekane, kedze s tymi balikmi sa tak aj zaobchadza.
Na stromy, kriky chodime do prievidze, raz za par rokov. Na ozdobne kvety mame skleninky, maju aj priesady. A v maji priesady kupujeme na trznici ak nevypestujeme. A tam aj kvety ak pochybia dokupim.
Izbovky teraz akurat robim objednavku online, ale teda neviem co konktrente by si potrebovala :D

dally55
18. mar 2024

Ja som objednavala vavrinovce z najpalmy.sk, prišli pekne zabalené v kartóne, pekne nepoškodené, za mna spokojnost 🙂

autor
18. mar 2024

@simca06022011 vavrinovec

viestta
18. mar 2024

Plantex, slovensketrvalky, brest, motyckovo, rastlinky.sk
https://gardenseedsmarket.com je polsky, ale ceny maju dobre, vyber siroky a vsetko mi doslo v poriadku
Za mna starkl urcite nie

autor
18. mar 2024

Garden-team z Bytče, sú i kamenná predajná aj eshop. Neobjednávali ste niekto od nich?

nataliik
18. mar 2024

Najlacnejsiedreviny alebo slovensketrvalky

autor
18. mar 2024

Áno, tu stránku slovensketrvalky som pozerala, vyzerá fajn, ale nikde som tam nenašla informácie o predávaných rastlinách (napr.výšku), ani nedvíhali telefon, na email ešte neodpisali

vreckovka2
18. mar 2024

Zahradnictvo Caklov - odtial mame ovocne stromy a kry. Ostatne kupujeme osobne v arborete.

nataliik
18. mar 2024

Pod obrázkom sú väčšinou informácie

nataliik
18. mar 2024

A ovocné stromy tiež z caklov

nataliik
18. mar 2024

Tu máš na vavrinovec, asi si zle pozerala, info je pod obrázkom

autor
18. mar 2024

@nataliik ďakujem 😉 info pod obrázkom je všeobecne o danej rastline, do akej vysky dorastá a pod. nie predávanej akej veľkosti je.
No pani mi volala naspäť, vysvetlila, že oni to tam nedávajú, nerozdeľujú, vraj by to museli stále premeriavat, však rastlinky rastu 🤣 (v iných obchodoch to udávajú limitmi), ale podľa veľkosti kvetináča mi dala priblizne info. 🤓Inak veľmi mila, už som i objednala 👍

zuzana_chmelova
Odpoveď bola odstránená
nataliik
19. mar 2024

To ma ani nenapadlo, že sa pýtaš na takú veľkosť 😊

autor
19. mar 2024

@nataliik 🙃 áno, lebo je iné (i cena)kupovať, keď ma kricek,stromček,vavrinovec 10-20cm a 40-60,80cm, a mne sa nechce čakať 😀

autor
22. mar 2024

Ďakujem všetkým za rady, tipy. Chcem sa podeliť o skúsenosť. Objednávali som napokon zo stránky slovensketrvalky.sk, 12ks vavrinovec. S komunikáciou, cenou, dodaním, i balením som bola spokojná, informácie boli jasne, nákup prebehol bez problémov. Rastliny mali mat cca 40cm. Polovica zodpovedala tejto výške, ďalšie mali 20-30cm, boli veľké rozdiely. 2 rastlinky boli takmer zdravé, ostatne mali viacmenej napadnuté, obzrane listy, asi 2 takmer všetky listy. Bol tam teda veľký nepomer vyzorovo i kvalitne. Záver, moje poučenie je, ze som neurobila dobre rozhodnutie. Druhý krát by som radšej nakúpila priamo v kamennej predajni.

lusa18
22. mar 2024

Ja som pár krát objednala z brest.sk a v pohode prišlo