icon

Keď vidím izbovú rastlinu v letáku, tak nemôžem odolať

15. sep 2023

Ahojte som milovnicka izbovych rastlin, no a ked vidim v letaku nejakú rastlinku tak nemôžem niektorým odolať🥹
Keďže v praci mame celkom dost rastliniek nie raz som si zobrala nejaké odrezky 😀. To iste na návšteve, ja sa chcem opýtať či to robíte aj vy ?

Strana
z2
luccija
17. sep 2023

Moja mama si robí odrezky hortenzii už veľa si namnozila, doma má samé sáčky semienok z cinii, lupiny potom to posúva ku mne na zahradu.Ja zase množim tucnolisty a sukulenty a posúvam je to droga.Tiez ku komu prídem prvé pozerám záhradu čo majú ako posadené, skalku.Mama si aj levandule množi aspoň sa nenudí😀

autor
17. sep 2023

@luccija presne toto co si všetko napísala robim aj ja na návšteve obhliadka zahrady nesmie chybat 😂
Na buduci rok budem sdit levadulu mam cez 30 sadenic

autor
Autor odpoveď zmazal
zeldia
19. sep 2023

@hankab inak 80 kusov to je celkom plocha, kde to vsetko drzis? Ja neznasam keď neviem otvorit okno koli kvetinacom 🙂

hankab
19. sep 2023

@zeldia na parapetach, skrinkach, stojanoch, na terase.. a stale ich mam malo 🙂 vetrame len vetrackami, vieme spravit prievan aj cez ne takze mi vobec nezavadzaju

zeldia
20. sep 2023

@hankab aj chlap by tak chcel že “ešte sa zmestime” ja ale musím mať volny prístup k oknu aspoň v niektorých izbách napr kuchyni a obyvacke. Potrebujem mať možnosť otvorit okno dokorán neznasam ani nabytok ak mi stoji v ceste k oknu. No ťažko s takými záľubami. Preto som aj pýtala fotky na inšpiráciu že ako to majú ľudia poukladané, lebo pinterest fotky sú super ale reálne neviem ani ako to polievať keď je toho veľa na kope. Mne sa veľmi paci aj keď visia zo stropu kvetináče sle zas to polievanie zababrem celú podlahu.

autor
21. sep 2023

@hankab prosím ťa aj cez najväčšiu zimu vetrate cez vetracky ? ak ano tak tým kvietkom to nevadí? Ja sa snazim ich nejako zakaždým ubrániť od studeneho vzduchu. Nejako ti nezahinu ked je pri nich v mraze otvorené okno ?

hankab
21. sep 2023

Cez zimu sme tu este nebyvali, ale planujem vetrat cez terasove dvere, tam nemam kvety 😅
Ale byvala som aj v byte a zvykla som kvety odlozit z uzsej casti okna, na chvilu (5-7 min) ho dokoran otvorit a za tu chvilu sa zvysnym kvetom nikdy nic nestalo. Samozrejme je ine otvorit okno na juhu Sk, kde je cez den najnizsia teplota -3 a ine na Orave, kde je -20 🙈 to by som uz asi na ne davala vacsi pozor.

autor
21. sep 2023

@hankab presne ide o oravu 😂

autor
21. sep 2023

@hankab-20 ? Bolo 😂 cez noc ano cez den pocas toho ako svietilo slnko -13 tie 4 dni tu boli extrémne ale aj magické 😀

marca12
21. sep 2023

Volakedy som to aj ja robila,ze som si brala odrezky,mala plny dom kvetov. Mam ich aj teraz dost,ale nie je to preplnene. Ja som skor na vonkajsich kvetoch zavisla,vsade mame vonku kvety a rastliny,uz ich nemam ani kam davat,ale stale nejaku dovleciem. Vnutri mam len zopar,lebo mi zacalo vadit,ked som utierala prach,tak som ich musela zakazdym odkladat.

hankab
22. sep 2023

Uff, tak to by som uz davala pozor aj ja 😅 radsej by som tie, ktore su tesne pri vetracke odlozila niekam nabok, nestoji to za to aby pomrzli

autor
23. sep 2023

@hankab poviem ako je ked bolo tých-21 konkrétne, tak som vyvetrala len rano niektoré okna v dome netesnia úplne na 100 % takze pri tak velkom teplotnom rozdiele, zhruba 42°C sa vzduch vimienal 😂

Strana
z2