Kedy začať s vysádzaním kvetov do záhrady?
Poradili by ste prosím aké záhradné kvety by som si mohla pomaly začať vysadzať (myslím semená) vždy začnem neskoro a cez leto mi nestihnú vykvitnúť vždy až po alebo vobec. Preto som myslela že by som tento rok začala skor nech už v jari si viem planty pozasádzať do záhrady.
@grof_monte_christo ja som tiež sadila marec april ale ako hovorím nikdy mi nestihli narasť v letnom období.
Ako ktoré, napr. aksamietnice stihnu dorast. Nemám doma na to podmienky, vytiahli sa mi a boli slabé. Ostatné letničky kupujem v zahradnictve, sú pestované v iných podmienkach, kde majú dostatok svetla a správnu teplotu.
Potom pravdepodobne nemáš dobré podmienky pre tie kvety na tom mieste(pôda, svetlo, tieň)
@katica06 je pravda že podu máme velmi tvrdú preto kupujem zeminu zasobnú a rastlinky zasádzam do nej
Keď nemáš vykurovaný skleník je zbytočné čokoľvek vysievať. Bohate stačí a začneš v marci. Keď sa im nedarí, tak asi máš slabé lriesady
Začiatkom februára vysievam na južné okno lobelky, petunky. Ostatné až marec.
Možno iný kvetinám či trvalkám by sa viac darilo

Ešte je skoro. Je málo slnka a na parapete sa potom vytiahnu. Ja sadim až v marci.