Kedy zasadiť jahody a medvedí cesnak?
Kedy najneskor mozem zasadit jahody a medvedi cesnak aby som mala este tento rok urodu?
Je zima mrzne u nas asi by to zamrzlo. Poradite prosim?
Vysadis vtedy ked kupis. Medvedi cesnak nechaj tak, nech zosilnie a jahody ak kupis dobre sadenice, tak kupis uz s kvetmi alebo aj s plodmi
Ked chces, mozes medvedi cesnak aj vysiat, ale vysieva sa v auguste, v septembri aby semena v pode presli jarovizaciou, inac nevyklicia
Jahody minuly rok som kupila a sadila po velkej noci. Uroda bola paradna
@terezkaarthuramax ked pominu tieto mrazy. Potom kludne. Lepsie je sadit na jesen, jarne nemusia mat vobec este urodu.
@terezkaarthuramax jahody sa sadia v auguste teda priesady, a cesnak ako klasicky tiez cesnak koncom augusta..Ale mozes aj teraz ,ujmu sa ale uroda asi slaba.Skus..
@vorkola jahody sa sadia celorocne. Bud zakorenene priesady co kupis v obchode te mozes vysadzat celu sezonu)- Frigosadenice sa vysadzaju iba na jar. Od jesennej vysadby v augustesa uz upusta kvoli vysokym teplotam a suchu, ktore stazuju zakorenovanie. Zakorenene poplazy sa vysadzaju az v septembri, ale tie sa nemusia do zimy zakorenit, obzvlast ak pride zima skoro.
Tie sadenice, ktore sa daju na zaciatku sezony kpit v obchodoch su vacsinou vcas vysadene frigosadenice, pestovane v sklenikoch.

medvedi cesnak som vykopavala na skoru jar este len ked zacal vykukat ... ale toho roku som si ho netrhala..nechala saom aby cibulky zosilneli ... jahody sadim az ked ich predavaju v obchode 😀