Mám odstrihnúť odkvitnuté časti na orchidei?
Ahojte,
Odstrihavate odkvitnute pahyle kde boli kvety? Ci nechavate to tam trcat? Chcem aby pekne dalej zakvitla.
Dakujem.
Ak su suche, tak ano, ak su zelene, tak nechavam. Len oberam uvadnute kvety.
@bg92 podla typu, vela ich s odkvitnutim prirodzene kape a akurat stihme urobit novy vyhonok
@martinmmartin orchidey nie su bromelie, kazda rastlina kvitne opakovane ak ma dobre podmienky
@bg92 striham za druhym alebo tretim kolienkom, ked sa jej chce, vyzenie zo spiaceho pucika novy kvitnuci vyhon, ked sa jej nechce, tak ten pahyl uschne tak ci tak. Ak sa bavime o ohalenopsysoch, pretoze niektore orchidey nevikvitnu z rovnakeho vyhonku opakovane. Zavisi aky mas druh
@martinmmartin orchidey nie su bromelie, kazda rastlina kvitne opakovane ak ma dobre podmienky
@viestta Lady slipper odumiera prirodzene
@viestta Lady slipper odumiera prirodzene
@martinmmartin zaujoave, ze mi crievickovec rastol roky, vytvaral nove dcerske rastliny az mal celkom bohaty trs a aj opakovane kvitol (kym ho neutopili pocas mojej dovolenky)
@bg92 striham za druhym alebo tretim kolienkom, ked sa jej chce, vyzenie zo spiaceho pucika novy kvitnuci vyhon, ked sa jej nechce, tak ten pahyl uschne tak ci tak. Ak sa bavime o ohalenopsysoch, pretoze niektore orchidey nevikvitnu z rovnakeho vyhonku opakovane. Zavisi aky mas druh
@viestta mas pravdu,aktualne ma manzelka 14 orchidei a dlhodobo kvitne asi 6.Vraj potrebuje dobre miesto,aby kvitla😁.
@viestta sranda. Ja som vždy odstrihla celý ten vyhonok a potom s napätím očakávala, kedy sa medzi listami objaví nový a nebude to vzdušný koreň. Teraz, keď mi odkvitnú,, odstrihnem teda za tretím očkom.

@bg92 podla typu, vela ich s odkvitnutim prirodzene kape a akurat stihme urobit novy vyhonok