Môže sa zlomená orchidea ešte zachrániť?
Ahojte dievčatá, prosím o radu 5 dní do zadu som si kúpila prvý krát moju krásnu modrú orchideu a nechala som si ju na balkóne s ostatnými kvetmi no bola som v práci keď prišla búrka a silný vietor a kým som večer prišla domov našla som ju na zemi zlomenú 😵 taka som bola nahnevá ale prežila mi jedna mala stonka a nedávno som došla z práce a zase som ju našla spadnutú a náš zajac čo máme na balkóne ju dorazil obhryzal a toto z nej ostalo ...
Mám 100 chutí ju šmarit do smetí aká som nasratá lebo nebola lacná a už rok som uvažovala že či si ju kúpiť a nak9niec toto môj manžel vravel že mám jej dať šancu že sa dá možno zachrániť ale keďže o nej neviem idem si k vám po radu .Zostalo s nej toto ako podla mňa je to už hodné do koša... Ďakujem

A ešte som chcela napísať, že už ale nebude modrá, ale biela
Daj ju dovnútra. Inak jej nič nie je len nemá teraz stonku.
@dianka3 ahoj, nevidím dobre z fotky, ale prečo hneď do koša? Ak ti je ľúto, že sa zlomila stonka s kvetmi, tak pohoda, vyrastie nová (úplne od základu) a budú aj kvety. Orchidey kvitnú aj dvakrát do roka, raz určite.
@januska12323
@kavasmliekom
@lllaila
Ďakujem baby a áno je mi jasné že už bude biela 😁 len či ešte nie je stratená. Ináč vraj sa ma raz za 3 týždne natočiť na 2-3 hodiny do vody z roztokom pre orchidei? A áno už je na okne v parapete😄
@januska12323
@kavasmliekom
@lllaila
Ďakujem baby a áno je mi jasné že už bude biela 😁 len či ešte nie je stratená. Ináč vraj sa ma raz za 3 týždne natočiť na 2-3 hodiny do vody z roztokom pre orchidei? A áno už je na okne v parapete😄
@dianka3 nie, netreba. Ja polievame klasicky tak raz za týždeň, do pod misky a raz za 14 dní hnojivom na orchidey

@dianka3 ak sú korene pod zeminou ok, tak sa nič nedeje, ona sa spamätá. Ale nedávala by som ju na balkón, radšej na okno. Ja ich mam na východnej strane momentálne štrajkujú, ale každý rok sú plné kvetov, nestíhajú odkvitať a už má nové puky. Tie vzdušné korene vyrašia nové