Môžem prezimovať petúnie vo vnútri?
Ahojte idem si viac po informácii od vás,vy sa viac tomu rozumiete ako my chlapci ohľadom kvetov......môžem dať prezimovať kvety,ktoré sú teraz vonku a chcem ich dať na zimu dnu do miestnostiach kde je viac slnka a tepla,myslím,že sú to Petunie názvy tých kvetov prešiel som si články tak jeden článok píše že áno da sa druhy článok píše zas že ne tak už som v komikove lepšie vás sa spýtať lepšie sa v tom vyznáte s mamu som sa rozprával samozrejme ako vždy po vadili sme sa na koniec mi povedala vyhodiť ich a ja za ne zaplatil až 20 eur v OBI neškoda ich vyhodiť???...ma niektorá z vás viac skúsenosti a poradí.......🙂
a prečo muškáty sa dajú prezimovať a letničky ne tak potom ich nebudem kupovať nárok škoda tých 20 eur
a prečo muškáty sa dajú prezimovať a letničky ne tak potom ich nebudem kupovať nárok škoda tých 20 eur
@stelly652 lebo muskaty maju sancu prezit zimovanie, lebo su to trvalky, len u nas potrebuju zimovanie v bezmrazich priestoroch, doma to nepotrebuju, tam su "zimy" mierne (Juzna Afrika) a u nas by vymrzli. Petunie su jednorocky, ked vytvoria semena, tak uhynu aj vo svojom prirodzenom prostredi.
Mne veru raz petunie prežili zimu a kvitli aj ďalší rok ,ale to bola presne ta výnimka,čo potvrdzuje pravidlo
20€ti je škoda dať za kvety čo ti kvitnú cely rok,ty asi netušíš načo sú kvety
vypestuj si zo semienok
Muskaty su trvalky z teplejsich oblasti, nie su mrazuvzdorne ale maju schopnost zit za vhodnych podmienok viac rokov. Letnicky ziju iba jednu sezonu, nech robis hocico. Tam nie je problem iba s teplotou, ale maju geneticky kodovanu takuto zivostnost. To je potom ina otazka, ze sa u nas mnohe nie mrazuvzdorne trvalky predavaju a pestuju ako letnicky. Je jednoduchsie kazdy rok sadit nove, nez ich vykopat a prezimovat s neistym uspechom (fuchsie, chryzantemy napriklad).
vypestuj si zo semienok
@duracellko ani ma to nenapadlo že sa tak da ďakujem za radu 😉

Petunie su letnicky, budes rad ak vydrzia do oktobra. Potom ich vyhadzes, zeminu vysypes na kompost alebo pred panelak do travnika a na jar kupis nove. Aj petunie aj zeminu