Poznáte účinný prípravok proti rastu trávy?
Dobrý deň, idem si k vám po radu. Poznáte nejaký prípravok proti rastu trávy. Rastie ako divá a nestíhame ju kosiť keďže je 30 arovi pozemok. A chodíme do práce.
@ciernysokol V USA ľudia vyhrali súdy, lebo si vytlačili duracellku na zubnu kefku a umyli si s tým zuby. Preto sa odvtedy na duracelkach píše, že nepoužívajte ako zubnú pastu.
Takisto iný amik zožral pizzu aj s krabicou a zažaloval spoločnosť a vyhral. Preto sa na USA pizza krabicach píše, že ich máš otvoriť predtým ako začneš žrať pizzu. USA je úplne iný mindfuck svet.
@fido69 si si aj prečítal, čo si mi tu poslal? Asi ani nie, však?
"Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny (IARC) v roku 2015 zaradila glyfosát medzi pravdepodobné karcinogény pre človeka (skupina 2A).[3]"
Medzi PRAVDEPODOBNE, čiže nie je to isté. Je asi tak rakovinotvorný ako octan sodny.
Ďalej
"Štúdia však naznačuje, že onou toxickou látkou nie je glyfosát, ale ďalšie prídavné látky obsiahnuté v zložení Roundupu." Takže nie glyfosát je na vine, ale iný bordel.
Takže tak. No a ak nechceš použiť round up, stále môžeš použiť kaput green, alebo iný herbicid, na inej báze.
@mira0611 No však o to ide nie? Aby nemusel kosiť, tak kompletne vyhubi travu. Ten stary bordel tam ostane uschnuty a na tento rok má pokoj.
@thirstymonk
Skús si pozrieť obal batérie Duracell, či je tam varovanie ohľadne umývania zubov. Podľa mňa nie. Ono vytlačiť niečo zo zinkového obalu ako zubnú pastu je prakticky nemožné.
Glyfosát je pravdepodobný karcinogén. Roundup je karcinogénny. Ty radíš používať Roundup, takže radíš používať karcinogénnu látku. 😉
Existujú štúdie potvrdzujúce karcinogénnosť glyfosátu, ale už to podozrenie je závažný fakt
https://www.sciencedirect.com/science/article/a...
We investigated whether there was an association between high cumulative exposures to GBHs and increased risk of non-Hodgkin lymphoma (NHL) in humans. ..., which indicates a statistically significant increased risk (41%) of NHL following high cumulative GBH exposure.
@simsalabim V niektorých krajinách je zakázané aj splachovať pitnou vodou :D My sa riadime tým, čo je zakázané a povolené u nás a keďže roundup sa veselo predáva všade jak žuvačky, asi u nás zakázaný moc nebude...
Čo sa týka čiernej fólie, vieš si predstaviť upevňovať čiernu fóliu na 3000 štvorcový pozemok? Ja nie. A vieš koľko by to asi stálo? Ja tiež nie, ale určite pár tisíc.
@fido69 Karcinogenna latka je dnes všetko. Ale naozaj karcinogennych látok je len pramálo. A bežne sa k ním ani nedostaneš. Napríklad také kadmium. alebo azbest, lenže poznám asi sto ľudí, čo celý život robili s azbestom a v stovke umreli na infarkt, nie na rakovinu.
Najkracinogennejšia látka je plutonium v cigaretach a koľko ľudí vidíš fajčiť? A žijú... dajak.
@fido69 Ja odporúčam jednoduchý spôsob, ako sa autor témy zbaví trávy. Určite lepšie poroundupovať ako vypaľovať. Za vypaľovanie trávy by som rovno ruky dolámal. Keď nemá čas/náladu kosiť pozemok, tak roundup je super riešenie. Je to legálne, takže všetky ostatné bio-eko reči sú úplne zbytočné.
A snažiť sa zo mňa urobiť zločinca, kvôli tomu, že nejaký americkí vedci zistili... to na mňa neplatí 🙂 Sám som si celých 1000 štvorcov poroundupoval minulý rok a teraz mi tam už pekne rastie fazuľka, mrkvička, priesady atĎ.
@thirstymonk napísal "Sám som si celých 1000 štvorcov poroundupoval minulý rok a teraz mi tam už pekne rastie fazuľka, mrkvička, priesady atĎ."
Tak k tomu sa nedá napísať nič iné len Dobrú chuť. 😉
@fido69 To si píš, že bude dobra ;)
@thirstymonk nie.oni vyhrali kvoli roundupu.
@thirstymonk Prepáč, ale myslím si, že si hlúpy. Predvčerom si tu riešil problémy syna so zapchou a všeobecne zlým zdravotným stavom. A dnes tu obhajuješ karcinogén, ktorým si si vyčistil záhradku od buriny a teraz tam veselo pestuješ zeleninu. Nemyslíš si, že zdravie syna a použivanie chemikálii môže mať vzájomný súvis? 🤔
@thirstymonk toto nepochopím. V obchodoch je hora zeleniny a ovocia, ktoré sú plné reziduí z pesticídov, a niekto namiesto toho, aby si dopestoval zeleninu bez nich, tak si zámorí pôdu a ešte sa tým aj chváli...
Ale čo to tarate za blbosti pre pana? Minuly rok som si povedal, že na luke si spravim zahradku. Na luke, kde rasla prhľava, bodliač a pupavy. Tak som to polial. To bolo pred pol rokom. Zas si nemyslite, že roundup je nesmrteľný a že keď ho raz dakde daš, tak tam bude navždy... žiadne zamorenie sa nekoná, zmierte sa s tým. Normálna zdravá pôda, ktorá sa následne dvakrát poorala, pobránila, pohrabala a život funguje.
@fido69 Nie, nemyslím si, že to má súvis a vieš prečo? Z tej veľmi otrávenej, jedovatej a karcinogennej záhrady budeme mať prvé plody asi tak za dva mesiace.
@thirstymonk zvyšky pesticídov zostávajú v pôde roky a to je fakt.
Mám bývalého kolegu ktorý mal veľmi pozitívny vzťah k postrekom. Teraz, s rakovinou štítnej žľazy, možno zmenil názor. Aj mužov dedko, ktorý sa zo škodlivosti postrekov smial keď s nimi v práci robil. Zomrel po tom, čo mu našli nádor velký ako päsť. Môžeš si hovoriť čo chceš, ale už logicky - látka, ktorá zabíja (rastliny) nie je žiaden neškodný čajíček.
@scila Čajiček to nie je, je to jed, ale je to jed pre rastliny. Pozri sa, pre nas je veľmi jedovata muchotravka zelena a predsa existuju slimaky a červy, ktore ju žeru akoby nič. Takže až take logicke to nie je. Keď niečo zabija rastliny, nám to uškodiť nemusí. Čo mandelinky? Pozbieraš, posolíš, zomrú. Zo soli. Posoľ si kožu. Zomrieš? Nie asi... :D Takže moc tá logika tu zas až tak nefunguje.
Zaujimave, že jed na konske červy si ľudia bez problemov davali do tela, najmä takí, ktorí veria v chemtrails a podobné somariny... Vtedy zrazu chémia nevadila :D A teraz už vadí pomaly aj oxid kremičity.
Čo sa týka mužovho dedka, je mi to ľúto, ale predpokladám, že to bola stará škola, ktorá pracovala s DDT. Ten je mnohokrát skúmaný a definitívne považovaný za škodlivý jed aj pre človeka.
@scila Vieš, s tými zvyškami pesticidov... ano, stopove množstva ostavaju, ale stopove množstva nas netrápia. Vieš napr. o tom, že stopové množstvo radónu dýchaš každý deň? Áno, toho radioaktivneho vzácneho plynu. On proste vystupuje zo zemskej kôry, ale je ho tak málo, že to ani netreba riešiť. Len tam, kde nie je voľná zem, ale napr. betónová platňa nejakej budovy, sa zhromažďuje, lebo nemá ako uniknúť. Keď po iks rokoch taká platňa praskne (alebo sa v nej objaví prasklina, vtedy veľké množstvo nahromaždeného radónu unikne do daného priestoru a vtedy je to pre človeka škodlivé. Preto napr. aj Den Braven čo vyrába tekutú lepenku, tak je direk robená tak, aby bránila prieniku radónu a mala voči nemu odolnosť.
Akože osobne by som moc nehľadal na každé riešenie zbytočne problém... Ja predsa nikoho nenútim, aby si pred zasiatím úrody poroundupoval pole. To je môj bordel a moje riziko.
Ale autor témy sa chce zbaviť trávy a nevraví nič o tom, že tam za dva dni chce sadiť zemáky, ne? Takže v jeho prípade je roundup ako stvorený.
@thirstymonk Ďalší promovaný lekár a prírodovedec. Aké múdrosti nám ešte budeš googliť? Nie je ti to už trápne? Namiesto toho, aby si sa snažil vytvoriť zdravší domov pre seba a svoju rodinu, tak tu trieskaš pitchoviny a obhajuješ sprostosti. 😲
Veci čo tu krvopotne googliš, ja mám uložené ako vedomosti v hlave a rozumiem súvislostiam. Chápeš ten rozdiel?
A veď to dajte do prenájmu
@fido69 Nič negooglim, ty elefant. Chemiu a biologiu a fyziku som študoval na VŠ... aj keď je pravda, že som z nie vlastnej viny nedokončil, ale mám to rovnako v hlave. Ty lekvar :D
@thirstymonk teba očividne netrápi nič, nieto stopové prvky pesticídov, ktoré boli napríklad v našom okolí také "stopové", že sa tak splavili do podzemnej vody, že nebola pitná a vozili do dedín vodu v cisternách.
Ale jednoduchšie je sa tváriť, že reziduá z herbicídov po pár dňoch zázračné zmiznú...
Tak si ďalej striekaj, fajčí a obdobne nič zdravie sebe aj svojmu okoliu, veď je to jedno, aj tak všetci dýchame radón, nie?
@scila Áno. A ešte aj všetci zomrieme :D
Keď nestíhate no tak buď niekoho zaplatíte, alebo to necháte zarast, alebo si budete musieť nájsť čas.Alebo nech si to niekto pokosi a vezme trávu, seno pre zvieratá.Nikto v dedine nemá požičiat traktorik na kosenie?
Autorka - keď nestíhaš kosiť, výsaď na väčšiu časť lúčnu zmes (lúčne kvetiny) a nekos to. Kos len malú časť, napr.blizko k domu, či susedovej záhrady..
Nadrbat si na celú záhradu totálny herbicid je fakt choré. Znehodnotis si to celé tou chémiou.
A chem. prípravok, ktorý by tráve neuškodil, len spomalil jej rast neexistuje.
@thirstymonk "Sám som si celých 1000 štvorcov poroundupoval minulý rok a teraz mi tam už pekne rastie fazuľka, mrkvička, priesady atĎ."
K tomu sa dá dodať len jedno - dobrú chuť! 🤦
@beronsche aj tebe

Tak to predajte.