Prečo aloe vera stráca vitalitu?
Dobry den,prosim vas,vedel by mi niekto poradit? Mam tuto aloe uz zopar mesiacov,polievam 1xdo tyzdna,stale na tom istom mieste.a zrazu je takato..sa jej skrucaju dovnutra listy,okraje hnednu.nic som za posledne tyzdne nemenila,tak nechapem

Raz za tyzden je vela. Je to sukulent, treba mu nechat podu dokladne preschnut a potrebuje aj substrat, ktory nedrzi vodu, moze byt kaktusovy alebo pomiesaj bezny zahradnicky v rovnakom pomere substrat, perlit a hrubsi piesok. Okrem toho potrebuje vela svetla, cim viac je na slnku, tym lepsie.
Raz za týždeň? Čo si sa zbláznila? Aloe stačí polievať raz za tri mesiace.A nie zhora,ale zospodu naliať deci- dve vody a ďalej sa nestarat.
Hnije ti,lebo je preliate
Raz za tyzden je vela. Je to sukulent, treba mu nechat podu dokladne preschnut a potrebuje aj substrat, ktory nedrzi vodu, moze byt kaktusovy alebo pomiesaj bezny zahradnicky v rovnakom pomere substrat, perlit a hrubsi piesok. Okrem toho potrebuje vela svetla, cim viac je na slnku, tym lepsie.
@viestta ahaaa...tak preto u mna rastie ako dive 😁 ...u mna prezije len to, co zvladne aj obdobie sucha, ked zabudnem poliat 🤷♀️
To že mesiace držala neznamená nič. Rastliny často umierajú veľmi pomaly, len prežívajú v zlých podmienkach a eventuálne narazia na bod zlomu, kedy už nemôžu ďalej. A súhlasím, vyzerá byť odhnitá.
To že mesiace držala neznamená nič. Rastliny často umierajú veľmi pomaly, len prežívajú v zlých podmienkach a eventuálne narazia na bod zlomu, kedy už nemôžu ďalej. A súhlasím, vyzerá byť odhnitá.
@martinmmartin
@viestta
@doriiis
@refly jemine,tak to som po…. s tou vodou 🫣 cize ju mam nechat takto bez vody a cakat kym sa ,,spamata”? Ci sa uz neda zachranit
@martinmmartin
@viestta
@doriiis
@refly jemine,tak to som po…. s tou vodou 🫣 cize ju mam nechat takto bez vody a cakat kym sa ,,spamata”? Ci sa uz neda zachranit
@patrixxx23 ....presad do substrátu jak ti písala Viesta a čakaj.Nepolievaj.Daj ju na slnko.Je to 50/50 buď zdochne alebo ožije.Hlavne už nikdy nepolievaj tak často.Uplne stačí raz za dva - tri mesiace
@martinmmartin
@viestta
@doriiis
@patrixxx23 a by som ju vyklopila a kukla ako je na tom s korenmi. Kldne ju mozes nechat vyklopenu bez zeminy aj par tyzdnov, kym zozenies spravny substrat a spravny kvetinac (taky co ma odtokovy otvor). Dolezite je odstranit vsetko zhnite
Odtokovy otvor si vieš aj vyvrtat na kvetináči,kde nie je .Pomaly vŕtať,aby kvetináč nepraskol
Ja polievam tak 1-2x do roka ak je dnu. Na jar niekedy vysádzame malé výhonky do záhrady a do jesene narastú na celkom veľké rastiny. Potom ich vyberieme a používame, na poličke tak vydržia aj rok, bez ničoho s koreňmi na vzduchu.
Ja polievam tak 1-2x do roka ak je dnu. Na jar niekedy vysádzame malé výhonky do záhrady a do jesene narastú na celkom veľké rastiny. Potom ich vyberieme a používame, na poličke tak vydržia aj rok, bez ničoho s koreňmi na vzduchu.
@zuzanaam prosim zimu vonku nevydrzi? Ja mam jednu doma metrovu a chcela som ju uz vyhodit, tak ju zasadim asi von
@patrixxx23 ja ju mam v substrate pre orchideica polievam 1 x za pol roka a ma uz meter
@zuzanaam prosim zimu vonku nevydrzi? Ja mam jednu doma metrovu a chcela som ju uz vyhodit, tak ju zasadim asi von
@renatka100 zimu určite nie, nedávala by som ju von pokiaľ aj v noci nebude viac ako 10 stupňov.
@patrixxx23 a by som ju vyklopila a kukla ako je na tom s korenmi. Kldne ju mozes nechat vyklopenu bez zeminy aj par tyzdnov, kym zozenies spravny substrat a spravny kvetinac (taky co ma odtokovy otvor). Dolezite je odstranit vsetko zhnite
@viestta dakujem za radu,pojdem ju vyklopit a pozriem tie korene..ona je v tom substrate,v akej bola kupovana..to co si mi poradila bude premna tazsie hladat,lebo zijem v taliansku a nemam sajnu ako sa tu nazyva perlit a hrubsi piesok 🙈
@viestta inak pozrela som korene…ostala som v soku,lebo nema ziadne korene 😳 to uz asi ju nezachranim,ze?
@viestta inak pozrela som korene…ostala som v soku,lebo nema ziadne korene 😳 to uz asi ju nezachranim,ze?
@patrixxx23 zachranis, ak ma este nieco zive. Olupat vsetky listy az kym nedojdes na zdravu zivi cast, odrezat tozhnite,polozit ju na policu na par dni, kludne aj 2 - 3 tyzdne, a potom ju polozis do substratu pre sukulenty, das do tiena a pockas kym zakoreni. Ak bude substrat len velmi mierne vlhky zakoreni. Ak nema zdrave srdiecko, tak uz z nej nic
@patrixxx23 zachranis, ak ma este nieco zive. Olupat vsetky listy az kym nedojdes na zdravu zivi cast, odrezat tozhnite,polozit ju na policu na par dni, kludne aj 2 - 3 tyzdne, a potom ju polozis do substratu pre sukulenty, das do tiena a pockas kym zakoreni. Ak bude substrat len velmi mierne vlhky zakoreni. Ak nema zdrave srdiecko, tak uz z nej nic
@viestta tak som to spravila..myslis ze to ma cenu? Pozri co ostalo
A aj ten jeden list vacsi sa mi zda ze uz hnije..cize ked odseknem aj ten,zostal by len ten malicky vyhonok
@viestta tak som to spravila..myslis ze to ma cenu? Pozri co ostalo
@patrixxx23 nie orezat ale olamat az po "stonku"
@viestta ved som to olamala,viac to uz neslo
@viestta takto je to lepsie?
@viestta takto je to lepsie?
@patrixxx23 ano, a teraz na nu na nejaky cas zabudni, az kym nebudu rany uplne suche
@patrixxx23 ano, a teraz na nu na nejaky cas zabudni, az kym nebudu rany uplne suche
@viestta mam ju nechat len tak polozenu na policke v tme ci na svetle( slnku)? Ok,no ozvem sa ti o 2 tyzdne 🤣 dakujem za rady
@viestta mam ju nechat len tak polozenu na policke v tme ci na svetle( slnku)? Ok,no ozvem sa ti o 2 tyzdne 🤣 dakujem za rady
@patrixxx23 hocikde na svetle

preliata a uhnili korene. Polievaj raz za mesiac