Prečo majú moje rajčiny skrútené listy a škvrny?
Dobrý deň chcem sa spitať či mi vie niekto poradiť čo je z mojimi rajčinami listy sú skrutene a plody deformované a objavujú sa na nich škvrny. Za skorú odpoveď vopred ďakujem
Polievaš vôbec? Ved ta poda je total vysušená a rajčiny to su taky typ nie?
Možno @viestta poradí ona sa vyzná 😁
ako pisu vyssie, nemaju dost vapnika. Mozno je ho v pode aj dost, ale rastliny ho nevedia prijat, lebo maju malo vlahy.
Skrutene listy su z horucav a nedostatku vody, chrania sa pred nadbytocnym odparovanim vody. Polievaj ich kazdy treti den vydatnou davkou vody, ktora stecie az ku korenom. 10 litrov vody na jednu rastlinu. V tychto suchach a horucavach je to minimum
Maju Malo vapnika. Ja som to vyriesila tym, ze ked sadim sadenicky, tak navrch davam pomixovane skrupinky z vajick. Toto potom opakujem.
Paradajky sadit hlboko do zeme, ked zasadis, dobre poliat a aspon 3 dni, max tyzden, nepoloevat, aby boli nutene si vytvorit korene.
Potom polievat 2 X do tyzdna, ale vydatne, ku korenu.
Ked si v suchej oblasti, tak daj aj mulch na vrch, zabrani vyparovaniu vody.
Majú málo vápnika, ale málo ho majú preto, že nepolievaš, nedokážu si ho zobrať z pôdy. Čo sa týka paradajok, tie škvrny na špičke sú kvôli nedostatku vápnika, tie na boku sú kvôli tomu, že máš takú odrodu paradajok. Takže začnú polievať ku koreňom a vyriešiš oba problémy..

@michal12345567890a