Prečo muškáty Calliope slabo kvitnú?
Ahojte,
neviete mi poradit s muskatmi? Mam odrodu calliope (krasne velke kvety), rastu ako dive a maju naozaj vela novych pukov, akurat z toho jedneho vyhonku kde je dajme spolu tomu 15ks hlaviciek posledny mesiac vykvitnu z nich asi 3-4, zvysok nevykvitne a odkvitne spolu este nevykvitnuty :( polievam tak akurat, aj hnojim, aj som zeminu "vyjedenu" dosypala. Neviete kde moze byt problem? Svetla maju dost, inak vyzeraju ze naozaj prospievaju, aj tych kvetnych vyhonkov je dost novych akurat to rozkvitnutie :/ alebo je to tymi sialenymi vykyvmi pocasia?
Poradiť ti neviem, ja mám previslé, min.rok boli krásne, tento rok to je bieda.
Presne ako u teba.
Nahádžu puky ale nevykvitnú.
@anonym_autor aj mne to robia, ale iba tento druh. Už som ich take kúpila v hornbachu, myslela som, že sa spamätajú.
@anonym_autor väčšinou nevykvitnu vôbec, rovno tie puciky zahynú
A nemôže to byť aj tým,že majú tak nahusto listy a všetku výživu si muškát berie do listov,no a na kvety mu už nestačia sily? Len mi tak napadlo, možno hlúposť.
@zuzanita1609 tiez som nad tym rozmyslala, listy sice jemne preriedujem, ale mozno skusim radikalnejsi rez.
mesiac dozadu boli tie vykvitnute hlavy take velke az ich prehybalo, ani nebolo vidno kvetinace ake obrovske huste kvety mali. a zrazu sek a balkon biedny ako osklbany :(
Ja som mala vzdy len Calliope, teraz ich uz neviem nikde zohnat. To boli paradne muskaty. Tieto tvoje sa vobec nepodobaju na Calliope. Ale k otazke, vzdy ked som zasadila muskaty , trvalo par dni (tyzdnov), kym sa aklimatizovali. Zo zaciatku len suche puky, ktore odpadli a nekvitli. Daj im cas, aj pocasie je o nicom.
tento rok mám muškáty o ničom.....aj som hnojila
Dievcata dakujem za odpovede. skusila som radikalne oholit listy a aj tie slabokvitnuce hlavky som dala prec a ani nie po dvoch tyzdnoch kvitnu ovela lepsie! Aj som riadne prihnojila. Ale uz aj pocasie je lepsie tak asi kombinacia viacerych veci.

Posielam aj foto co myslim.