icon

Presádzanie kvetov pri chorobe

mijunik
16. apr 2025

Ahojte, zaujímajú ma vaše skúsenosti. Rada by som si zasadila balkónové kvety, kúpené už čakajú na balkóne, ale momentálne som chorá (nič špeciálne - niekoľko dní zapálené hrdlo, nádcha, včera som dostala ATB). Ešte pre istotu podotknem, že som svojprávna, ani nie som tehotná (takže tehotenské hormóny u mňa nepracujú), len som veľmi, veľmi citlivá. Nuž a ide mi o to, či tie kvety neoslabím tým, že ich budem presádzať, keď ja sama nie som momentálne fit. Predsalen sú to živé tvory, ktoré vedia reagovať na kadečo a ja mám skrátka pocit, že by som im mohla nechtiac zobrať ich silu. Tak ako mačky - sú vraj považované za liečiteľky tým, že preberajú zlú energiu od človeka a samy ju nejako vedia prefiltrovať, že im neulíži. Majú takú mačaciu schopnosť aj rastliny? A vedia sa aj samé chrániť? Preto sa pýtam tu, lebo ja neviem. Je mi jasné, že kvety nezačnú kýchať a kašľať (aj keď - ktovie 🤪), ale že by sa mohlo stať, že nebudú v takej kondícii, ako by mali byť. Na druhej strane - je ideálne počasie na sadenie. Takže aké sú vaše skúsenosti, prípadne vedomosti? A kľudne aj názory, hádam ma úplne nezatratíte… 😳🤓😊 Pre väčšinu ľudí to asi znie zvláštne, možno mi odporučíte glgnúť si z hnojiva (ďakujem, neprosím, to radšej tie ATB), ale snažila som sa vysvetliť, ako a prečo to cítim práve tak a prečo sa nad tým zamýšľam.

simca115
16. apr 2025

@mijunik Myslím si že logická odpoved že keď sa necítiš dobre máš ležať a nepresadzať kvety 🙂 takže sa pekne vylieč a kvety pár dni počkajú

januska12323
16. apr 2025

Lieč sa kvety počkajú.

viestta
16. apr 2025

Myslim si, ze bluznis z teploty, lebo tieto uvahy... Zalez do postele a vyliec sa. Kvety pockaju. Keby si ich nekupila cakali by v obchode este tyzden, dva a nic by sa im nestalo. A vies kolko chorych ludi okolo nich preslo kym si ich ty vlozila do vozika? No vela a nic sa im nestalo. Ani kvetom ani ludom...

sisska96
16. apr 2025

Neviem aké ATB máš ale väčšinou neodporúčajú byť vtedy na slnku, takže buď v tieni presádzaj alebo počkaj pár dní

zuzinabila
16. apr 2025

@mijunik každý extrém škodí...

loliki
16. apr 2025

Keď si chorá nepresádzaj kvety a nebuď na mobile, tablete, PC a na MK. 🙂

maranco
16. apr 2025

@mijunik keď sa rozhodneš presádzať, daj si rúško a rukavice tak budú aj kvety chránené

tatiana288
16. apr 2025

Ja len toľko, že nedávno sa tu riešilo odobranie volebného práva pre dôchodcov.

diewcatqoo
16. apr 2025

😳

biba_18
16. apr 2025

@maranco 😂

isis234
16. apr 2025

@mijunik toto nie je vymyslená téma?
Ak si chorá a užívaš atb, lež v posteli, hoc čítaj knihu, lúšti krížovky.... Potom presádzaj kvety. Vydržia na balkone.
Ano, mačky odoberajú negatívnu energiu od ľudí a odovzdajú ju do kríkov, prírody... preto je lepšie mať mačku na dvore. Alebo na balkone malý krík..

osky
16. apr 2025

Toto dufam nemyslis vazne...
Keby si sa spytala-vydrzia kvety,kym sa vyliecim?
Alebo,mam riskovat,ze sa mi zhorsi choroba koli presadzaniu kvetov...

Ale pytat sa ci TY neohrozis kvety?????
Wtf???
To ked ich zasadis,budes pri nich 24 hodin denne stat a chranit ich pred vetrom,dazdom,slnkom,zimou....voskami?

Dievca,neblazni!
Su to len kvety.
Skapu,kupis nove...

zrncita
16. apr 2025

si chora, tak lez 🙂 kvety to preziju, pockaju. vsak v prvom rade ide o to, aby si sa vyliecila, kvety su na druhom mieste, ci?

bielasovicka
16. apr 2025

Koľko máš horúčky?

gladys_07
16. apr 2025

Pridala by som do zalievky imunoglukan preventivne, malo by to byt ale v pohode.

Zlty slonik este existuje?

minenkaa
16. apr 2025

Nie chúdence kvety,tie si zoberú energiu so slniečka ,ale chudák ten čo ma toto doma a musí to pocuvat

mirkam3
16. apr 2025

@mijunik mna by zaujímalo, ake ATB ti dali?

mijunik
autor
16. apr 2025

@simca115
@januska12323
@viestta
@sisska96
@zuzinabila
@loliki
@maranco
@tatiana288
@diewcatqoo
@biba_18
@isis234
@osky
@zrncita
@bielasovicka
@gladys_07
@minenkaa
@no1990
@mirkam3
ďakujem vám všetkým veľmi pekne za reakcie a odpovede. 🙂 Keď som moju otázko-úvahu písala, snažila som sa to sformulovať tak, aby bolo jasné, že viem, že žiaden vírus ani baktériu na kvety neprenesiem (zas až taký cvok nie som), ale že ich môžem oslabiť. Ale ako som to po sebe čítala a čítala som vaše odpovede, tak som si sama odpovedala. Ak by to bolo tak, ako som sa to snažila prezentovať, tak by všetci zdravotníci museli byť oslabení, lebo veď sa stretávajú s chorými alebo nejako oslabenými. Takže áno, ako úvaha to znie prinajmenšom dosť zvláštne. 😀 A uvedomila som si, prečo naše dve mačky chcú chodiť na balkón - dávajú tam zlú energiu. 😀 No a @minenkaa - toto od Teba nebolo ani trochu pekné... :-/ Ten, čo toto má doma, to nemusí počúvať, resp. jeho sa také veci nepýtam, lebo on je vysokoracionálny človek a toto by vôbec nepochopil. Keď som mu povedala, akú hanbu som si spravila tým, čo som hodila na koňa, tak len pozrel na mňa s výrazom "a ty si kompletná, že riešiš oslabenie kvetov?". Ale vie, že každý sme nejaký. 🙂 Takže ma zvykne aj počúvať a netvári sa pri tom, že trpí. Ale ktovie, možno sa naučil pretvarovať. 😀 A tiež ja počúvam jeho. 🙂 Ale zas - nie som nejaká ezožena, len nechcem nikomu a ničomu uškodiť, vyhýbam sa konfliktom, ako sa dá a táto téma mi ležala na srdci už niekoľko rokov, len som ju nikdy nepotrebovala riešiť. No a dnes som sa opýtala tu, lebo som možno predpokladala, že existuje ešte aspoň jeden človek s takým nastavením ako mám ja. Ale tak - asi som v tom sama 🙂 Nevadí. Ak vás to aspoň pobavilo, aj to je super. Aj keď som sa zrejme zaradila do hviezdnej roty koníka. 😀

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
viestta
16. apr 2025

@mijunik citam, ze uz je ti lepsie. Ber dalej lieky od teploty, nebudes bluznit.

minenkaa
16. apr 2025

@mijunik čo odo mňa nebolo pekne,však sama píšeš ,že to doma ani nerozprával,takže sama vies ,že je to blbosť .Ja som bola v tom ,že keď si tak citlivá tak to aj doma rozprávaš a musia ta počúvať ,ale tak aspoň ten co je vysokoraciinalny ,je z vás dvoch ok

minenkaa
16. apr 2025

Stromy uvoľňujú do ovzdušia fytoncídy, prírodné chemické látky, ktoré majú antimikrobiálne a protizápalové účinky. Pobyt v blízkosti stromov, vrátane ich objímania, môže stimulovať aktivitu imunitného systému a podporiť prirodzenú obranyschopnosť tela.

Príroda je mocná a jeden chorý človek jej určite neublíži,takže radse chod do lesa

loliki
16. apr 2025

@mijunik Si úžasná a originálna. Je na zamyslenie, akí sme my ľudia odlišní, často bezcitní a neempatickí. „Lidé jsou různí, povětšinou hovada.“ Ale ty si veľmi ohľaduplná a ani kvetom neublížiš. 🌹 👍

mamutka
16. apr 2025

@mijunik len ich polej a nechaj na vhodnom mieste v závetrí, ty sa lieč. Nikam neujdú.