Problém s tučnolistom vajcovitým

24. feb 2025

Prosim vas co mu je?

biba_18
24. feb 2025

je to sukulent, nie kaktus - crasulla ovata - po našom tučnolist vajcovitý

autor
24. feb 2025

@biba_18 pre mna su to vsetko kaktusy ale ok🙂 ako pomozem tomuto tuckovi?

hipuska
24. feb 2025

Toto mi vyhodila AI. Som zvedavá, či sa trafila, ak sa tu niekto vyzná

biba_18
24. feb 2025

podľa mňa je preliata - tak sa prejavujú moje sukulenty keď ich prelejem ... takže otočiť dole dnom a pozrieť pôdu a vyliať nadbytočnú vodu a nepolievať tak často...
čo sa týka tých bielych bodiek, to je z vody, pokiaľ nie sú lepkavé ale suché - stačí jemne zotrieť - a polievať filtrovanou vodou - má priveľa minerálov ... ak sú lepkavé, budú napadnuté ...

autor
24. feb 2025

@biba_18
@hipuska dakujem. Mam ho asi 3t, je z ikey a este som ho nepolievala. Ak uhnije tak sa nastvem😡

autor
24. feb 2025

To co vyzera ako biele je zoschnuty list

autor
24. feb 2025

Neviem ci je tu to kepsie vidiet

viestta
24. feb 2025

je preliaty, nemusi to byt tvoja zasluha. Ak by mal odist uplne tak si odlom par zdravych vyhonkov, nechaj ich tyzden lezat len tak na vzduchu, potom ich posad do substratu pre sukulenky, obcas nlej vodu do podmisky a nechaj ju vsiaknut. Ked ho zas nebudes pestovat ako mociarnu rastlinu, tak bez problemov zakoreni a bude rast roky. Potrebuje vele svetla, malo vody a v lete moze byt vonku, zo zaciatku polotien, po takych 3 tyzdnoch moze ist na plne slnko.
A este by som odporucala ho vyklopit z kvetinaca, posadit do substratu pre sukulenty. Vsetku staru zeminyu vytriast, odstranit poskodene korene a zasadit hlbsie ako je teraz. Potom uz len obcasna zalievka podmokom, naliat vodu do podmisky, nechat vsiaknut, co nevsiakne do hodiny vyliat. Dalsia zalievka az o mesiac.

jaskolka
24. feb 2025

To nie je zoschnute,to je prehnite od vody. Tieto rastliny nepotrebujú často polievať,ani veľa vody.

autor
24. feb 2025

@viestta dakujem
@jaskolka prvy raz co mam problem s kvetom z ikey. Uz ma to stve lebo napr z obi mi sukulenty pravidelne uhniju ani ich nestihnem poliat. A kto sa tam s nimi bude dohadovat.

ahhola
24. feb 2025

Vytiahni ho z kofla a preskumaj korene. Ked je premacany daj na karton, nech z neho vytiahne vodu. Mohol po ceste do ikey aj k tebe premrznut. To sa stava s vianocnymi 🌺ruzami, uz 27.12.sa zmrznute odporucaju do smetia. Zalohuj😅par listockov - tucniakov pichni do raseliny, oni zakorenia a budes mat klony,keby ti tucnolist neprezil, ale on sa rozoberie, to je taka huzva huzevnata.