Sadenie jarných kvetov
Objednala som si sadenice jarných kvetov ako narcisy tulipány krokusy hyacinty, no niekde som čítala že majú sa zaradiť do zeme na jeseň aby na jar vykvitli.
Dá sa ich zasadiť aj teraz, keď budem mať mäkky zem? Zatiaľ mám záhradku pod snehom. A vykvitnu mi normálne na jar marec apríl alebo budú kvitnúť až o rok?
Ako to funguje, začínam so zahradkarcenim.
@anonym_autor ani ja sa uz nemozem dockat jari 😄👍
@anonym_autor tieto sa sadia september-november, do prvých mrazov.
Určite ich nesaď teraz do chladnej pôdy, navyše ešte môžu byt mrazy a cibuľky nebudú zakorenené.
Ja by som ich odložila a vysadila až na jeseň.
@anonym_376b41 A keď zasadim príklad v marci tak by mi vykvitli ešte tento rok?
@anonym_autor nevykvitnú. A ak aj niektoré áno, tak veľmi neskoro a veľmi slabo.
Čo čítam diskusie v záhradkárskych skupinách, niektorí tie jesenné cibuľoviny sadia aj v zime hneď ako sa dá so zeminou pracovať. Predsa len idú do nejakej hĺbky, plus môžeš ich aj niečím pozakrývať, takže so zamrznutím by tam nemal byť až taký problém.
Momentálne to bude vždy o istom risku. Mne odkladané cibule na zasadenie na neskôr zvykli zoschnúť alebo splesnivieť.
S kvitnutím túto sezónu by som už ale naozaj veľmi nepočítala.
@anonym_autor nie nevykitnu ti tento rok, na kvitnutie potrebuju jarovizaciu, teda obdobie chladu. Vysadit ich mozes, vyrastu listy, v lete sa zatiahnu a kvitnut budu buduci rok. Lepsie vysadit ako by ti mali cibule (nemas sadenice, mas cibule) niekde vyschnut alebo zhnit.
Kup si nejaku knihu o zahradkareni a citaj. Alebo citaj o zahradkareni na internete, usetris si sklamanie usetris peniaze na soje pokus a omyly.
Vysad po povolení snehu a mrazov, aby Ti cibuľky neoplesneli, nezhnili. Nejaké zázraky nečakaj, ale mne pár narcisov napríklad vykvitlo. Lepšie to bude o rok.
Ok ďakujem, tak ich vysadim vo februári keď budem mať suchú pôdu, to už hádam nebudú mrazy. U nás hlásia nabudúci týždeň dážď a plus päť stupňov.
Ok ďakujem, tak ich vysadim vo februári keď budem mať suchú pôdu, to už hádam nebudú mrazy. U nás hlásia nabudúci týždeň dážď a plus päť stupňov.
@anonym_autor nebudú ti kvitnúť, až na druhý rok, keď ich zasadis teraz.
@anonym_autor nemas ketinace? Keby si to popchala do kvetinacov, nechala vonku este by bola sanca, ze zakvitnu, ked odkvitnu vysadis ich na zahon
@anonym_autor nemas ketinace? Keby si to popchala do kvetinacov, nechala vonku este by bola sanca, ze zakvitnu, ked odkvitnu vysadis ich na zahon
@viestta Nemám toľko veľa kvetináčov. A veď nevadí zasadim to keď bude suchá pôda a keď tak talylrn budú z toho listy bez kvetov. No čo už už s tým nespravím nič.
@anonym_autor práveže pôda bude mať dostatok vlahy, zasaď keď sa stopí sneh a zem odmrzne. Držím palce, ak máš instagram tak odporúčam sledovať pani Bielikovú a janulygarden. Veľmi veľa užitočných informácií. Také tu isto nenájdeš.

@anonym_autor tieto sa sadia september-november, do prvých mrazov.
Určite ich nesaď teraz do chladnej pôdy, navyše ešte môžu byt mrazy a cibuľky nebudú zakorenené.
Ja by som ich odložila a vysadila až na jeseň.