Substrát pre izbové rastliny
Ahojte, rád by som sa poradil s tými, ktorí sa venujú pestovaniu izbových rastlín ohľadom vhodného substrátu. Tento rok som presádzal kvetiny a použil som značku ,,Agro substrát pre pokojové rastliny´´, čo bola zásadná chyba nakoľko substrát začal mať nepríjemný zápach, ktorého sa nedá zbaviť ani po obmedzení zalievania a jeho preschnutí. S akou značkou alebo výrobcom subsrátov pre izbové rastliny máte dobrú skúsenosť? Ďakujem za rady
Táto spoločnosť začala do substrátu dávať drevné vlákno, nakoľko ním chce nahradiť rašelinu, ktorej zásoby sú obmedzené. Rašelina je hlavnou zložkou substrátov. Lenže to vlákno v substráte hnije a plesnivie. Viem to na 100%, pracujem v tomto sektore.
Forestina - Profik pre izbove rastliny
Táto spoločnosť začala do substrátu dávať drevné vlákno, nakoľko ním chce nahradiť rašelinu, ktorej zásoby sú obmedzené. Rašelina je hlavnou zložkou substrátov. Lenže to vlákno v substráte hnije a plesnivie. Viem to na 100%, pracujem v tomto sektore.
@didush27 aj poradíš dobrú značku?
@lito22 aj ja mám zlu skúsenosť s tým substrátom
@lito22 hej, ako píšeš, dala som oleander do toho, keď je čerstvo zaliaty smrdí, ale našťastie je vonku. Ku koncu leta sa už ten smrad znížil.
Pouzivala som Profik, ale uz mam vsetko v Seramise 🙂

@lito22 Presne ja tiež nemám dobrú skúsenosť, s Agro substrátom. Začala som používať značku "Profík" a som spokojná.