Vytváranie záhrady s pomocou ChatGPT
Ahojte chem sa opytat tvoril si niekto zahradu s pomocu ChatGPT? Zaciname s pracami okolo domu a potrebovala by som s tym pomoct bez toho aby som platila nejakych zahradnych architektov. Dakujem
radšej pinterest, chat gtp si urobí z rozmerov záhrady čo chce. Aj to je tak škodlivé na životné prostredie keď generácia jedného obrázku minie 50 až 100 L vody a ľudia čo bývajú blízko dátových centier nemajú vodu :/
@monikatiera viem, že peniaze na architektov míňať nechcete, ale ja odporúčam kurz žijte ve své zahrade, teraz je tuším aj v zľave :D mne veľmi pomohol s predstavou ako bude naša záhrada vyzerať, čo sa v nej dá mať a hlavne robiť :D ak by aj ten kurz sa Vám zdal drahý, tak si pozrite na ytb flera tv, ich instagram zijte ve sve záhrade......kopa inšpirácii
veď skús za to nič nedáš.Určite tam minimálne nájdeš nejakú tú inšpiráciu .A to s tými opatreniami že chatgpt teda títo roboti všeobecne míňajú vela energie,vody atd a čo ja viem čoho ešte.No tak ju nemali vymyslieť alebo navrhnút nejako inak.Tiež rada využívam rady odtial ale overujem aj v iných zdrojoch
veď skús za to nič nedáš.Určite tam minimálne nájdeš nejakú tú inšpiráciu .A to s tými opatreniami že chatgpt teda títo roboti všeobecne míňajú vela energie,vody atd a čo ja viem čoho ešte.No tak ju nemali vymyslieť alebo navrhnút nejako inak.Tiež rada využívam rady odtial ale overujem aj v iných zdrojoch
@liusa82 keby máš kusok rozumu v hlave tak vieš prečo to tak funguje. samej sebe kradneš zdroje kvôli lenivosti. Idú sa kvôli tomu zvyšovať ceny za energie lebo tieto centrá to nemajú ako utiahnut na vlastný úkor ale neboj profit z toho neuvidiš. plačkať budeš ale medzi prvými.
radšej pinterest, chat gtp si urobí z rozmerov záhrady čo chce. Aj to je tak škodlivé na životné prostredie keď generácia jedného obrázku minie 50 až 100 L vody a ľudia čo bývajú blízko dátových centier nemajú vodu :/
@dananov vlády raz môžu zakázať krypto tak ako v Číne a bude trochu viac energie
@liusa82 keby máš kusok rozumu v hlave tak vieš prečo to tak funguje. samej sebe kradneš zdroje kvôli lenivosti. Idú sa kvôli tomu zvyšovať ceny za energie lebo tieto centrá to nemajú ako utiahnut na vlastný úkor ale neboj profit z toho neuvidiš. plačkať budeš ale medzi prvými.
@dananov teba som sa nič nepýtala.Tak nerýp láskavo.A presne som vedela že sa tu budeš púšťať do ludí čo také dačo napíšu.Nikto ti to nekáže použivať
@dananov kde ""SA" idú zvyšovať ceny za energie?
@dananov 🤣 prosím ťa, ty odkiaľ berieš tieto “overené” informácie? AI spotrebuje cca pol litra na 20-50 obrázkov (v závislosti od náročnosti). Energie nebudú dražieť kvôli AI ale kvôli nenažranosti ľudstva - napríklad nakupovanie v ultra fast fashion ako napr shein, preľudnenie, ničenie pralesov a lesov,…. Nemáš začo, snáď budeš lepšie spať. 🙂
Ja som mu dala fotku, nieco navrhol. Dala som mu to aspon 3x a nieco sme potom podla toho vykuzlili, prerobili podla seba
len pozor, niekedy AI povybera rastliny absolutne nevhodne pre dane podmienky (uz so t taky zoznam rastlin videla). Pri navrhu zahradu sice ide aj o estetiku, ale hlavne treba zohladnovat podne, svetelne podmienky, narocnost rastlin na vlahu, orientaciu pozemku, nadmorsku vysku... Ako prvy nastel povedzme, ze moze byt, ale tak ci tak by si mala vsetko co navrhne overit, ci ti vyhovuje a ci vas pozemok vyhovuje danej rastline aby si neplytvala peniazmi, casom a namahou ked to nema sancu prosperovat
@dananov Denne sa spravia statistice AI obrazkov, to nieje tolko vody na svete aby to davalo zmysel ten tvoj prepočet. To už ake blbosti niektorý trieskajú. Jedno generovanie obrazka zožerie menej elektriny ako keď máš pustený televízor doma a zasvietene.
Chatgpt je nato dobrý len to musíš dobre a do detailu rozpísať.
Niečo na štýl:
Správaj sa ako profesionálny záhradný architekt. Mám rozpočet 100-300 eur. Mám záhradu rozmerov 200metrov štvorcových a som na slovensku, potrebujem rastliny ktoré v našej zemepisnej šírke budu vypadat dobre a budu mat nizku udržbu.
A pojde ti to perfektne.

Mne sem tam pomohla s vizualizáciou