icon

Zachráni sa zvädnutá mäta na balkóne?

7. júl 2025

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť.. máme na balkóne zasadenú mätu, doteraz sa jej velmi darilo, rástla a bola hustá.. v pondelok sme odišli na 5 dní, ja som ju ešte v pondelok poliala a vybavila, že nám jeden známy bude chodiť polievať, lenže on ochorel a nebol ani raz. V sobotu ked som prišla domov, mäta bola úplne zvädnutá.. tak som ju samozrejme poliala a dala do tieňu.. dá sa ešte podla vás dokopy? Všimla som si, že niektoré stonky po bokoch sa už začínajú dvíhať, ale v strede sú úplne vysušené, tie odstrihnúť?

natassha1
7. júl 2025

uprimne? nemyslim si. mne sa nepodarilo vzkriesit ani jednu bylinku, co mi kedy uhynula 😀 alebo ked zacalo na nej badat nejake zmeny, tak to uz bolo s nou stratene.

autor
7. júl 2025
@natassha1

uprimne? nemyslim si. mne sa nepodarilo vzkriesit ani jednu bylinku, co mi kedy uhynula 😀 alebo ked zacalo na nej badat nejake zmeny, tak to uz bolo s nou stratene.

@natassha1 hm, to si ma teda nepotešila.. :D ale ďakujem za odpoveď 🙂

viestta
7. júl 2025
@anonym_autor

@natassha1 hm, to si ma teda nepotešila.. :D ale ďakujem za odpoveď 🙂

@anonym_author kedze mata je nezmar, mozno sa spamata, ale ked bola v tych upekoch tolko dni na balkone, tak skor je upecena az do dosti. Vnat ostrihaj, uz ju mas úredsusenu a ten zvysok uvdis za par dni, ci rasi nove vyhonky, ci nie

autor
7. júl 2025

a tie zosušené časti asi už len vyhodiť, že? to už nevyužijem nijak :/

anonym_a1f829
Autor odpoveď zmazal
orchidea1007
7. júl 2025

Podla mna v pohode... suche vnate odstrihnut a casom z korenov narastu nove.

nevenka
7. júl 2025
@viestta

@anonym_author kedze mata je nezmar, mozno sa spamata, ale ked bola v tych upekoch tolko dni na balkone, tak skor je upecena az do dosti. Vnat ostrihaj, uz ju mas úredsusenu a ten zvysok uvdis za par dni, ci rasi nove vyhonky, ci nie

@viestta mozno korene este prezili, a vyzenie nove, mna takto jedna prekvapila.

viestta
7. júl 2025
@anonym_autor

a tie zosušené časti asi už len vyhodiť, že? to už nevyužijem nijak :/

@anonym_author vsak uz je ususena, uz ju len dosusis a bude na caj

chrobak7
7. júl 2025

@author Mäta je burina, prežije suchá, kosenie .. proste všetko. Stačí, že prežije koreň a ten vyženie znovu. Pokiaľ nie je suchá ako bobkový list v sáčku, tak vyženie znovu. 5 dní nie je tak veľa, to by mohla na 95% prežiť.

autor
7. júl 2025
@chrobak7

@author Mäta je burina, prežije suchá, kosenie .. proste všetko. Stačí, že prežije koreň a ten vyženie znovu. Pokiaľ nie je suchá ako bobkový list v sáčku, tak vyženie znovu. 5 dní nie je tak veľa, to by mohla na 95% prežiť.

@chrobak7 super, ďakujem za popzitívnu odozvu 🙂

bielasovicka
7. júl 2025

Mne sa zvykne "prebrať" keď polejem

demodun
7. júl 2025

Mäta je nezmar. Ja som si doniesla len kúsok koreňa a zabudla naň. Po troch dňoch zasadila a pekne rastie

ahhola
7. júl 2025

Mata je ako zihlava, alebo pyr... velmi sa ma rada na to, aby vyschla a keby aj hocikto ti odkope koren... 🌿