icon

Zvládne žena kosenie so strunovou kosačkou?

23. máj 2023

Ahojte, zdedila som záhradu už dávnejšie a volali mi z úradu, že tráva z tej záhrady prerastá susedom cez plot a že to mam čím skôr vyriešiť. v živote som nekosila so strunovou kosačkou, zvládnem to s nou?. Mám ale možnosť si ju z jednej požičovne náradia požičiat za dobrú cenu, samozrejme doplatím ešte benzín. Je to cca 12arova záhrada. Problém je že nemám chlapa, ani nikoho kto by mi s tým vedel pomôcť a ani financie na zaplatenie niekoho kto by to urobil. Chcela by som počuť váš názor, a či s tym niektorá z vás už kosila. Dakujem

Strana
z2
nikpa
24. máj 2023

Ja som s ňou kosila tehotná, zvládnuť zvládneš ale 12a je teda dosť. Radšej by som zaplatila susedovi alebo cez inzerát, hodinový manžel...

fauko
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
25. máj 2023

Ešte dopisem,ale niekto to už písal.
Ja som zabudla vo svojom prispwvku.
Autorka keď už chce sama,tak nech si požičia bubnovu kosačku. S tou si viem predstaviť ísť do vysokého porastu. Hoci kadejaké hrubé stonky a kriaky bude trošku trápenie.
Ale opakujem. Žena,čo nikdy nekosila nedá takú veľkú a neudržiavanu záhradu s krovinorezom. Keď teda u každej z nás je m rovnaká výška. Čiže má 100cm. A roky neudržiavana záhrada znamená naozaj roky nekosena záhrada,aj s kadejakými prekvapeniami,hadmi,atď.

lujza123
25. máj 2023

Samozrejme ze to zvládneš. Treba si ale kúpiť vlastný krovinorez, menší a ľahší, so strunou aj kotocom. Chod do obchodu, vyskúšaj si, nechaj si poradiť ako kosiť, štartovať, servis okolo... Tak isto na YouTube nájdeš veľa videonavodov kde je naozaj všetko podrobne vysvetlene. Nezabudni chrániť oči, tvár (je taka ochranná mriežka cez tvár) ruky. Kos hlavne ráno keď je chladnejšie

Neviem o žiadnej bežnej práci či náradí s ktorým by žena nedokazala pracovat, či už kosačka, motorová píla, krovinak.... ... Len naozaj treba vyberať tie ľahšie a menšie kusy koli váhe

brembo
26. máj 2023

Keď je tráva vysoká,budeš potrebovať poriadny krovinorez. Buď s nožom,alebo silínovou hlavou. Pozor trojzubec ti zdevastuje celkom účinne pletivo i stromy,nemá rád kamene ani oceľové tyče. Preto ak sa to za každú cenu pokúsiš robiť ty,zober si krovinorez so slónom priemeru 4 mm. Ten účinne zvládne akúkoľvek trávu i hrubšiu burinu. Ale krovinorez čo zvládne taký silón bude i niečo vážiť a práca bude fizicky náročnejšia. Taktiež naštartovanie tak výkonného krovinorezu už potrebuje tiež nejakú silu.

ruzovakrava
26. máj 2023

Záhrada bola kosená naposledy kedy? Ak aj pár rokov keď píšeš že si zdedila dávnejšie, tak to nebude len stará tráva uležaná pod vrstvami novej. Tam budú náletové dreviny, kry, pichliače, hniezda hadov a plno podobného bordelu. Strunovou si tam narobíš viac škody ako osohu. Susedia musia mať z takéhoto majiteľa radosť. Zdediť áno, ale starať sa, to nie. Pozemok treba pokosiť aspoň 1-2x ročne, vieš si predstaviť ako týmto strpčuješ život susedom? Treba poriadnym krovinorezom, vyrezať dreviny a ponúknuť niekomu na pasenie domácich zvierat ako už písali vyššie. A teda ja som celkom zdatná a pozemok máme približne rovnaký ale toto by bola výzva. Máš čo robiť ak to tam roky len stálo.

autor
26. máj 2023

@ruzovakrava roky nie, bola som dlhodo pn a mám čo robiť sama na tej svojej okolo domu , pomýlila som sa strunovú som myslela krovinorez. Tak neviem kto si v dnešnej dobe vyberá čo zdedí a čo nie. Sused sa o záhradu staral keďže bol s predošlim majiteľom dohodnutý že kým sa tam nič nestáva z našej strany, nebude mu robiť problém to kosiť na oplátku mu predošlú majiteľ “daroval” nejaké m2, ktoré mu rozšírili jeho pozemok keďže ho mal užší. Problém vznikol keď majiteľ zomrel -dohodla padla, a sťažovať sa chodí na úrad.

ruzovakrava
26. máj 2023

Z hľadiska toho že si bola pn je ťažko povedať či by si to zvládla, akože keď musíš tak musíš,prípadne prácu rozdeliť na pár dní ak to nemáš ďaleko. Dedenie samozrejme neovplyvníš, určite si pochopila ako som to myslela. Keď niečo vlastním, musím sa starať. Je jedno aká bola dohoda predtým, ty si nový majiteľ.

autor
26. máj 2023

@ruzovakrava áno rozumiem, bola som dnes za ním, ho poprosiť či by nebol ochotný, za peniaze, fľašku.. povedal že ak mu ukrojim ešte nejaké m2 tak kosiť bude. Tak som sa rozhodla nájsť niekoho kto to pokosí podarilo sa mi nájsť chlapa ktorý má aj kosačku takže zaplatím ako by cca tu istú sumu čo by som si požičala kosačku ja. Dakujem každému za motivačne slová pre tento krát to mám vyriešené. 🙏🏻

Strana
z2