icon

Akú kozmetiku pre bábätká a akú umelú výživu odporúčate?

elisskah
7. feb 2012

Poradte mi prosim skusene mamicky. Ake mate skusenosti?

megi1989
7. feb 2012

Najlepšia výživa je dlllllho dojčiť 🙂 Kým nie je vážny dôvod, tak ani neprestávaj. Ja kojím, takže značku umelej výživy neviem poradiť, ale ako som čítala mnohé diskusie - každému bábätku vyhovuje iné mliečko 🙂 Takže asi len skúšať 🙂 A z kozmetiky používame kúpeľ na dobrý spánok Johnson´s baby, na zadoček na striedačku púder Aviril a Sudocrem, a natieram malú olejčekom fialovým Johnsons´ baby alebo krémikom od Babylove.

edie63
7. feb 2012

Kazde babatko je ine, kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja nemozem nic odporucit, len napisem, co sme pouzivali my- UM ziadne a z kozmetiky pouzivame biodermu a bubchen (na zapareniny bepanthen)
.

cmulinko
7. feb 2012

na tvoju otazku neexistuje jednoznacna odpoved...kolko ludi,tolko chuti a kazdemu naozaj vyhovuje nieco ine...ci uz v UM alebo v kozmetike...niekto nepouziva ziadnu kozmetiku,len cistu vodu...inemu vyhovuju Johnsons produkty a dalsi je zas na tuto istu znacku alergicky...naozaj ti nic ine neostava ako skusat a experimentovat...a ja ti zelam len tolko,aby toho experimentovania bolo co najmenej a aby ste si s babatkom nasli to svoje prave orechove hned na prvy pokus 🙂

lucia.kl
7. feb 2012

toto všetko bude záležať od tvojeho dieťaťa - aj kozmetika aj UM nemusí sadnuť, takže si budeš musieť nájsť to čo bude vyhovovať... my používame johnsons kozmetiku a UM sme mali Bebu..

feb13
7. feb 2012

Kozmetiku ziadnu. Naco? Je to len dobry biznis nic ine, babatko nepotrebuje nic okrem cistej vody a mydla na zadok. Pri konecniku mu natieram jedine na noc a na to mam este stale vzorky z porodnych balickov a myslim ze az do dalsieho porodu mi vystacia.

shira_
7. feb 2012

kvapku prírodného oleja do kúpeľa (olivový, mandľový, slnečnicový a p.), na vlásky šampón nepoužívame, nemáme ani poriadne vlasy, weleda na riťku, bambucké maslo na von na tvár, materské mlieko..

wera.g
7. feb 2012

kozmetiky je kopec, každému vyhovuje niečo iné.. my sme mali napr najlepšie odporúčania na sudocrem a sebamed a oboje drobcovi nesadlo... každé bábenko je iné 😉 a UM? ak budeš môcť/môžeš, tak tvoje materské mliečko, neviem či si tehotná a len si chystáš výbavičku, alebo už bábenko máš, každopádne pokiaľ môžeš, tak kojiť, nie kupovať UM 😉

lenka0283
7. feb 2012

my nepouzivame ziadnu kozmetiku a mala ma uz roka..jedine na ritku sudocrem ked ma cervenu a papame hami 🙂

katren
7. feb 2012

aku chces....

estterka
7. feb 2012

z kozmetiky-kvapka mandloveho oleja do kupela,pohar mlieka do vody namiesto natierania po kupely-perfektne hydratuje pokozku,na ritku weleda -cim menej kozmetiky,tym lepsie 😉 a najlpsia vyziva je materske mlieko 😉

radlinka
7. feb 2012

My sme pouzivali Bubchen, bola som velmi spokojna, potom na nas zle zaucinkovala Hexa vakcina, tak som kozmetiku uplne vyradila a pouzivali sme cistu vodu a na odporucanie dermatologa par kvapiek specialneho oleja do kupela, k tomu Excipial U Lipolotio, alebo Excipial Kids na premastenie pokozky a sme zase fit 🙂 Inak vyborna je organicka kozmetika 😉
Z umeleho mlieka sa nam osvedcil celkom Nutrilon Ha ale, z tych ostatnych kupovanych jedine kase Nestle, pripadne HIPP ci niektore ine druhy. Ostatne nekupujem, pripravujem doma ci uz ovocne pyre, zeleninove, alebo obedove menu. 😉

happy8051
7. feb 2012

kozmetiku hlavne nie Nivea Bubchen a podobne... ja pouzivam jedine Sudocrem na zadocek, Weledu na tvar, v lete opalovacie mlieko a do kupela davam pohar obycajneho mlieka z krabice, po nom nepotrebujeme uz ziadne telove mlieko.
nechcem byt zla,ale ked vidim albumy este tehotnych zien plne celych kozmetickych radov pre novorodenca, rozculuje ma to.
co a tyka UM, ziadne nenahradi MM. kojila by som doteraz, keby sa dcerka neodstavila sama, kedze mlieko v tehotenstve zmenilo chut. davam jej Nestle UM a vyhovuje jej. ale UM namiesto MM som volila len z nutnosti a stale dufam, ze budem po porode kojit este obe dcerky

kvetinka211
7. feb 2012

kozmetiku netreba takmer ziadnu, sudocrem/aviril na zadocek, obycajne detske mydlo, sebamed syndet namiesto samponiku, nanajvys olejcek od weledy ale podla mna je skor zbytocny ... kvalitne kremiky ma tiez bioderma. A mlieko urcite nekupuj dopredu, jedine ak by bol fakt problem s kojenim, da sa dokupit hocikedy. potom neskor kase su vyborne babylove z dmka, su bez mlieka a cukru

stanislavao
8. feb 2012

ja mam najlepsie skusenosti s mydlami Bupi, su bez alergenov a aj kozna nam povedala, ze su jedine vhodne aj na atopycku pokozku. sampon nivea, sudocrem, imazol krempasta na ritku a nic ine nepouzivame. vlastne este la roche posai - lipikar krem na tvar a telo. ale nemusite si kupovat ziadne, mlieka, kremy, oleje, nic. lebo ak dieta nema problemy s pokozkou, tak ju netreba ani mastit a ked treba, tak odporucam obycajny Aviril detsky olej. a mlieko Nutrilon - nikdy som s nim nemala ziaden problem.
ale kazdy tu radi nieco ine. ja co viem od lekarky a sestriciek, tak nikdy by som uz detom nekupila johnson&johnson, lebo vraj to je najhorsie, co moze byt. ale niekomuu to mozno nevadi. sama pridete na to, co robi vasmu babatku dobre a co zle.

smarti
8. feb 2012

Na zadoček jednoznačne rybacia masť. A mne zaberá aj na vyrážky, dokonca som ju dávala dcérke, keď mala suchú pokožku na jednom líčku. My na tú masť nedáme dopustiť.

lienockaa
8. feb 2012

kozmetiku musis skusat, co nam sedelo pri synovi, dcere uz nesedelo..synovi vyhovoval len sebamed, dcere len nivea, ta na citlivu plet, od nich aj sos krem na zadok..vzdy sme pouzivali z danej kozmetiky len nieco, cim dietatko umyjes a potom kremy na zadok..v zime niveu do mrazu na tvar, v lete kvalitny pripravok s ochrannym faktorom na slniecko, my sme pouzivali daylong a biodermu..inak vobec nic dieta nepotrebuje..ono sa to bude menit aj vekom, zhruba od roka uz je synovi vcelku jedno, cim sa umyje, mal citlivejsiu kozu nez dcera..tolko ospevovany sudocrem nesedel ani jednemu, ani rybacia mast..zhodne tiez obaja su alergicki na johnsons..
umelu vyzivu, hmm, dojcit najlepsie, ak si pred porodom, tak umelu vyzivu dopredu urcite nekupuj..

lejlla
8. feb 2012

my pouzivame kozmetiku weleda a um.vyzivu s tou by som sa poradila s detskym lekarom 🙂

lencika
12. máj 2013

ahoj ja som do pol roka nepozivala vobec ziadnu kozmetiku, potom som presla na mast bepanthen na ritku, mydlo sudocrem, sampon babe a este krem excipial a pouzivam to do teraz a to mame uz 26 mesiacov

pancake
28. feb 2014

potrebujem pre dcéru kondicioner na vlasy ale zmývateľný a detský. neviete mi poradiť? dakujem